Hoppa till huvudinnehållet

Henrik blev vittne till tumult i Mitticity: ”Svingade med stekpanna mot person”

Publicerad:
Mitticity-gallerian i Karlstad.
Mitticity-gallerian i Karlstad. Foto: Viktor Sunnemark

Henrik Axelsson blev strax efter klockan 13 i onsdags vittne till en hotfull situation. En ung man försökte slå en annan person med stekpanna inne i gallerian Mitticity i Karlstad.

– Jag blev skärrad, det var väldigt obehagligt. Han hade ju kunnat ge sig på vem som helst, säger han.

Henrik Axelsson, som bor i Arvika, hade varit hos en naprapat i Karlstad och skulle bara gå igenom Mitticity-gallerian på väg till ett annat ärende.

– Plötsligt ser jag en hotfull situation. Det var en väldigt spänd stämning. Det är en upphetsad och aggressiv ung man och en väktare där som försöker reda ut situationen.

Henrik vågade inte gå förbi utan stannade upp.

– Då går den unge mannen plötsligt in i köksbutiken i gallerian och kommer ut med en stekpanna som han svingar mot en person. Då ingriper vakten och en annan person och brottar ned honom.

Då ringde Henrik Axelsson 112 samtidigt som en annan person bredvid också ringde.

– Jag la då på och gick istället fram och kollade så att det hade gått bra och berättade att vi ringt och att polis var på väg. Det var två stycken som hjälptes åt att hålla ner honom och sedan blev han handfängslad av ordningsvakten.

Aggressiv man hotade väktare i galleria: ”Eventuellt hade han ett tillhygge”

Polisen kom på bara några minuter och kunde omhänderta mannen.

– Det kom en ensam polisman och strax efter kom de andra – en säkerhetsvakt och tre poliser. Och då gick jag från platsen när jag kände att allt var under kontroll och jag inte längre behövde hjälpa till.

Vad tänkte du där och då?

– Jag blev skärrad, det var väldigt obehagligt. Han hade ju kunnat ge sig på vem som helst.

Henrik Axelsson tyckte att det var en obehaglig
Henrik Axelsson tyckte att det var en obehaglig Foto: Anton Eriksson

Väktaren fick kritik

Henrik Axelsson berömmer väktaren för sin insats i situationen.

– Det var ett extremt bra ingripande. Det som irriterade mig var att det kom fram en kvinna som talade om för ordningsvakten att: ”det var väl bra onödigt att ingripa!” Det har jag väldigt svårt att förstå. Jag är väldigt tacksam att vakten fanns där, att han ingrep och kunde garantera säkerheten för alla. Det måste vara tufft att arbeta som vakt, man är så påpassad och kritiserad.

Efter en stund kom det fram ytterligare en person, en ung man, som kritiserade ingripandet.

– Personen skrek: ”Men han ligger ju ner, släpp honom, låt honom vara!”. Jag kan inte förstå det. Han låg ju ner för att han var nedbrottad och handfängslad.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHenrik AxelssonHot mot tjänstemanKarlstadMitticityVåldsamt motstånd

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.