Vänsterpartiet i Degerfors kör sitt eget race

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vänsterpartiet i Degerfors anser sig stå över allt vad demokrati innebär, tycker insändarskribenten.
Foto: Anna-Stina Tallmyren
Demokrati är ledordet för de styrande i kommunerna enligt kommunallagen. Demokrati innebär att beslut som rör större frågor inom kommunen ska vara politiskt förankrat inte bara hos minoriteten utan även oppositionen. Så fungerar en kommun men tydligen inte i Degerfors.

Vänsterpartiet anser sig stå över allt vad demokrati innebär. Man fattar beslut utan att förankra det hos andra partier, man låter inte oppositionen vara delaktiga i beslut som rör kommuninvånarna, förändringar av verksamhet, ekonomi eller frågor om andra förändringar. Man kör sitt eget race och ett tydligt exempel är beslutet om att hugga ner träd, ansöka om bidrag utan att nämnder är delaktiga, ansöka om bidrag i fall att man ska använda dem. Oppositionen består inte bara av Socialdemokrater fast det tycks vara det enda kommunalrådet har att peka ut. Det märks att det är valår och att det är lätt att peka ut andras politiska åsikter än att inse sina egna tillkortakommanden.

Ej sosse

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.