Hoppa till huvudinnehållet

”Sugar daddy” misstänks ha våldtagit kvinnor – efter löfte om lyxliv

Publicerad:
Den 65-årige mannen misstänks ha lurat kvinnorna med löften om ett liv i lyx, och sedan våldtagit dem.
Den 65-årige mannen misstänks ha lurat kvinnorna med löften om ett liv i lyx, och sedan våldtagit dem. Foto: Helena Karlsson

Han har lurat och bedragit kvinnor i stora delar av sitt liv.

Men under åren i Värmland misstänks den 65-årige mannen även ha våldtagit flera kvinnor.

Nu inleds rättegången mot den misstänkte ”sugar daddyn”.

– Han ville komma i kontakt med flickor, säger mannens försvarsadvokat Hans Berglund.

Det grå håret var kammat bakom öronen när den 65-årige mannen - klädd i vit skjorta och blå cardigan - satte sig på de åtalades bänk i Värmlands tingsrätt på måndagsförmiddagen då den 25 dagar långa rättegången mot honom inleddes.

Han misstänks ha lockat till sig yngre kvinnor - via en internetsida för ”sugar daters” -genom löften om ett jetsetliv i lyxig miljö i så väl London och Oslo som Marbella och Stockholm.

Därefter har ”sugar daddyn” köpt tågbiljett till Arvika åt kvinnorna där han mött upp dem för att sedan köra dem vidare till sitt hem utanför Arvika.

– De flesta har kommit dit för att umgås eller kanske inleda en relation, säger åklagare Barbro Brännlund.

Krävde sex

Men efter att mannen kört hem dem till sitt hus misstänks han ha krävt att kvinnorna skulle ha sex med honom och därefter tvingat sig på dem.

I de fall kvinnor var medvetna om att det gällde en sexuell relation har mannen i stället struntat att betala dem.

Han är åtalad för sammanlagt 13 våldtäkter, tio köp av sexuell tjänst och flera bedrägeribrott mot 26 olika kvinnor.

– Han medger samtliga sexköp, säger Hans Berglund.

Mannen nekar till alla våldtäkter samt till bedrägerierna, trots att han medger att han tagit emot pengar från flera personer.

– När han fick pengarna hade han tänkt göra rätt för sig, men när han såg att han inte kunde göra det så gjorde han annat med pengarna. Så det rör det sig om någon typ av förskingring, säger Hans Berglund.

Nekar till brott

Under måndagsförmiddagen redogjorde åklagaren för hur polisen kom ”sugar daddyn” på spåren under våren förra året, efter att först två kvinnor anmälde mannen för att inte betalat efter att han köpt sex av dem, några veckor senare anmälde en annan kvinnan att hon blivit våldtagen av samme man.

När polisen började undersöka brotten kunde de konstatera att mannen köpt tågbiljetter till ett stort antal kvinnor, och efter att polisen kontaktade dem växte utredningen steg för steg.

Rättegången mot mannen kommer pågå fram till mitten av juli.

Den utpekade ”sugar daddyn” är tidigare dömd för ett stort antal bedrägerier i både Norge och Sverige. Han dömdes senaste i februari i år av en domstol i Norge.

Ökänd ”sugar daddy” lurade kvinnor till Arvika – åtalas för flera våldtäkterMisstänkt ”sugar daddy” lurade Steinar på halv miljon i falsk stugaffär"Sugar daddy” misstänks ha våldtagit 17 kvinnorKärleksbedrägerier och koppleri: Sol-och-vårarens liv kantat av brott mot kvinnor

Artikeltaggar

BedrägerierBrott & blåljusKöp av sexuella tjänsterSugar daddyVåldtäktVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.