Hoppa till huvudinnehållet

Karlstads GK:s talang satte nytt banrekord

Publicerad:
Lukas Kristensson vann sin klass - och passade på att sätta nytt banrekord.
Lukas Kristensson vann sin klass - och passade på att sätta nytt banrekord. Foto: Sommarro GK

I helgen var det premiär för Värmlandsserien för Junior i Värmland på Sommarro GK. Drygt 50 juniorer från 14 olika klubbar kom till spel.

Och det var inga dåliga scores som presterades.

Klassen Teen Tour First Golfkille vanns av Karlstad GK:s Lukas Kristensson, som sannerligen tog det säkra före det osäkra när han skulle fixa segern.

Lukas slog till med en runda på 64 slag vilket är sju slag under par - och nytt banrekord.

Vinnaren på Teen Tour First är man kvalificerad att spela nästa omgång på Teen Tour Future. Tvåa i klassen blev Viktor Karlberg, Karlstad GK, som nu är kvalificerad för spel i omgång två på Teen Tour Future.

– Normalt tävlar Lukas Kristensson på Teen Tour Elite, så att han var med i premiären på Värmlandsserien var extra kul att han fick till en ”drömrunda” som kan inspirera fler juniorer i Värmland att tävla och träna för att nå framgång, skriver Sommarro GK i ett pressutskick.

Teen Tour First Golftjej vanns av Astrid Wellstam från Göteborgs GK före Emma Andersson, Arvika. Trea blev Alma Lövenhamn Torsby GK.

Artikeltaggar

GolfSommarro GK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.