Enkelt, snabbt och bekvämt att parkera vid Centralsjukhuset

Insändare
PUBLICERAD:
”Vid utfart checkar man in bilnumret vid befintlig betalningsapparat utanför, scannar sitt bankkort och kan sedan enkelt åka ut”, skriver insändarskribenten.
Foto: Tommy Andersson
Svar till signaturen "Observatören", NWT, 13 maj

Signaturen ”Observatören” beskriver problem med parkering vid Centralsjukhuset. Vid egna tidigare besök på CSK har jag undvikit parkeringen vid CSK:s huvudingång på grund av brist på platser och krångel med betalning. Jag har sedan en tid därför utnyttjat CSK:s parkering under jord vid Klarälvsingången, där numera bilen fotas vid infart och ett enkelt handhavande vid utfart. En mycket bekväm och alltid tillgänglig parkering har kunnat utnyttjats. Nackdelen, om det är en nackdel, har varit att man fått promenera inomhus något längre till de olika avdelningarna.

De senaste gångernas besök har jag i stället nyttjat det helt nybyggda parkeringshuset utanför CSK:s huvudingång. Man kör in, parkerar och uträttar sitt ärende på CSK. Bilen fotas automatiskt när man kör in. Vid utfart checkar man in bilnumret vid befintlig betalningsapparat utanför, scannar sitt bankkort och kan sedan enkelt åka ut med en bilhälsning på en elektronisk skylt vid utfarten. Vid senaste röntgenbesök på CSK betalade jag 3 kronor. Enkelt, snabbt och bekvämt och med många platser att välja på. Nackdelen där är väl att betalningsapparaten står utanför byggnaden helt utan skydd för vädret. Som tidigare fordras dock att man har ett betalkort.

Arnold

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.