Dotters glädjekupp inför 300 miljoner tittare – är gravid

Publicerad:
Johanna Maria Jansson, med artistnamnet Dotter, avslöjade graviditeten inför 300 miljoner tv-tittare. Arkivbild. Foto: Erik Simander/TT

Värmländska artisten Dotter delade natten till söndag ut Sveriges poäng i Eurovision. Inför 300 miljoner tittare avslöjade hon även den glada personliga nyheten – att hon är gravid.

Ni som följde Eurovision kanske uppfattade Dotters glädjekupp själva, med koppling till ett av sina egna tidigare bidrag i melodifestivalen, Little tot.

– Det är jag, Dotter här från Stockholm Sverige, med min lilla knodd, sa hon och klappade sig på magen.

På Dotters instagramkonto ramlade det under natten in ett stort antal grattishälsningar från fans.

För Aftonbladet bekräftade hon att hon och hennes sambo väntar barn.

– Jag kände att det var dags att avslöja det nu. Jag är nästan halvvägs och ska ut på turné i sommar. Det hade blivit svårt att dölja det så mycket längre till, säger hon.

När Aftonbladet frågar om SVT visste om att hon skulle avslöja graviditeten samtidigt som hon delade ut poängen, så skrattar hon.

– Nej, jag chockade totalt. Det var bara mina nära och kära som visste om det innan.

Dotter berättar också för tidningen att hon och sambon båda längtat länge efter att få bli föräldrar.

– Men han har nog varit redo lite längre än vad jag har varit. Nu känner jag mig superredo och längtar verkligen efter att få bli mamma. Vi ser så mycket fram emot det här och är så himla glada och lyckliga.

Dotter inför 300 miljoner tv-tittare: ”Glad och exalterad”

Artikeltaggar

DotterNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare