Vinglig bilförare filmades på E18 – stoppades i Alster

Publicerad:
Genrebild. Foto: Johan Nilsson/TT

En bilist blåste positivt efter att ha kört vingligt på E18. Trafikanten bakom ringde 112 – och någon i fordonet har även filmat färden.

En medtrafikant reagerade på körsättet hos föraren av bilen framför på E18 i höjd med Bergvik.

Polisen fick in samtalet vid 12.10 på lördagen. Bilisten, en kvinna i 55-årsåldern, körde vidare österut.

– En polisbil beordras dit och fick stopp på den vid Alster, säger Mats Öhman, presstalesperson för polisregion Bergslagen.

Kvinnan har blåst positivt i nykterhetskontroll och har tagits med till polisstationen för vidare provtagning.

Där visade det sig att hon hade minst 1,14 promille alkohol i blodet. Hon misstänks nu för grovt rattfylleri och har fått körkortet omhändertaget.

Mats Öhman berömmer vittnet i fordonet bakom.

– Det är ju strålande att man snabbt kontaktar oss via 112. Det är helt rätt, det hade kunnat sluta i en dödsolycka eller vad som helst. säger Mats Öhman.

Någon i anmälarens bil har även filmat händelseförloppet, enligt polisen som har förhoppningar om att filmen ska vara till nytta i utredningen.

”Ett mycket rådigt handlande av anmälaren som visade på stort civilkurage”, skriver polisen under eftermiddagen på sin hemsida.

Artikeltaggar

AlsterBergvikBrott & blåljusKarlstadPolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare