Säffle avgjorde på volley mot Nordvärmland: ”Stöld”

Publicerad:
Här gör Säffles Elliot Nilsson King matchens enda mål. Foto: Jan-Olof ”Lollo” Johansson

I Värmlandsderbyt mellan Nordvärmland och Säffle stod viktiga poäng på spel i toppen.

Till slut var det Säffle som tog alla poängen efter ett tidigt ledningsmål.

– Riktigt fint mål, säger Edin Mesic.

När Nordvärmland och Säffle ställde upp för säsongens första Värmlandsderby i division 2 var det upplagt för dramatik.

Båda lagen har inlett säsongen positivt och det enda som skiljde lagen inför var nykomlingen Säffles bättre målskillnad.

Det viktiga första målet skulle också komma tidigt och det var Säffle som gjorde det.

Elliot Nilsson King gav gästerna ledningen redan efter nio minuter.

– Det är en hörna som Jakob Hedborg slår in och där möter Elliot Nilsson King på volley upp i nättaket. Ett riktigt fint mål, säger Säffles tränare Edin Mesic.

Resten av halvleken spelades av utan några fler mål, men känslor fanns det gott om och flera kort delades ut.

– Det var ganska hett och mycket dueller, planen gör att det blir mycket kamp och bjuder inte in till fin fotboll, säger Mesic.

Den andra halvleken fortsatte i samma riktning där inget av lagen fick till det framåt. Varningarna fortsatte däremot att komma till följd av duellspelet.

– Det är svårt att spela vårt spel när planen är såhär, vi kämpar på men Säffle gör det de är bra på i andra och försvarar med hela laget, säger Nordvärmlands Fredrik Johannesson.

När klockan närmade sig nittio jagade Nordvärmland en kvittering, men det var bortaspelarna som fick jubla för alla tre poängen och ett litet ryck i tabellen.

– Jag antar att Säffle är nöjda, man ska inte ta från dem insatsen men det är lite av en stöld. Det är en match som både jag och laget tycker vi borde vinna, säger Johannesson.

Säffles tränare Edin Mesic är desto nöjdare.

– Det är klart att vi efter ett tidigt mål bevakar ledningen, så jag är väldigt nöjd med att vi kollektivt gör en så bra insats. Det är sköna poäng att ta med härifrån, säger han.

Artikeltaggar

FotbollNordvärmlands FFSäffle SK

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare