Hoppa till huvudinnehållet

Husbilsentusiaster samlas – över 100 ekipage väntas till Björkvallen

Publicerad:
Husbilar och husvagnar väntas till Björkvallen.
Husbilar och husvagnar väntas till Björkvallen.

Under de två sista helgerna i maj kommer Hymer husbilsklubb och KABE husbilsklubb till Kristinehamn. De anordnar sina respektive klubbträffar vid Björkvallen. Totalt blir det över 100 husbilar och husvagnar som rullar in till träffarna i Kristinehamn.

– Nu har vi två helger på rad där vi får en riktigt härlig husbilsinvasion i Kristinehamn! Eftersom vi har ett stort lokalt kluster med så många olika aktörer inom husbil- och husvagnsbranschen så känns det helt rätt och superkul att man väljer Kristinehamn för sina träffar, säger Maria Springfeldt, sammankallande för nätverket Fritid på hjul i ett pressmeddelande.

Husbils- och husvagnsmarknaden är en vital del i Kristinehamns näringsliv och inte minst inom besöksnäringen. I det lokala nätverket ”Fritid på hjul” finns flera aktörer som arrangerar träffar eller mässor för sina kundklubbar vilket lockar besökare och övernattande gäster till Kristinehamn.

– Det är så roligt att äntligen vara igång igen och få välkomna husbilsfolket, säger Bettina Johansson, turismsamordnare på Kristinehamns turistbyrå.

Träffarna gynnar inte bara de företag som jobbar med husbilar och husvagnar. Det spiller även över på fler näringsidkare Kristinehamn, exempelvis när besökarna handlar i butiker, äter på restaurang, beställer mat från lokala leverantörer.

– Förhoppningsvis upptäcker de vilken fin husbilskommun Kristinehamn är och vill komma tillbaka hit fler gånger, menar Bettina.

De senaste åren, med undantag under pandemin, har Kristinehamn fått stå som värd för ett eller flera arrangemang med olika klubbar och föreningar som valt att förlägga sina träffar här.

Träffarna är ett resultat av ett samarbete mellan klubbarna, näringslivet, Kristinehamns turistbyrå och Kristinehamns kommun.

– Idén att välja Kristinehamn för årsmötet 2022 föddes när klubben hade en liten träff hösten 2021 hos Tommy Gustavsson på Kristinehamns Gästhamn och ställplats, säger Rolf Gustafsson, ordförande i KABE Husbilsklubb.

– Vi gjorde en förfrågan om det fanns möjlighet att lägga årsmötet i Kristinehamn och det var inga problem. Alla som vi pratade med från Turistbyrån, fritidsavdelningen på Kristinehamn kommun och cateringfirman med flera var alla väldigt tillmötesgående, säger Rolf.

Artikeltaggar

BjörkvallenFritid och livsstilHygns viltKristinehamns kommunMaria SpringfeldtRolf GustafssonWermlands brygghus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.