Hoppa till huvudinnehållet

FBK-stjärnornas reaktioner från folkhavet: ”Coolaste jag varit med om i livet”

Publicerad:
Linus Johansson firar tillsammans med supportrarna.
Linus Johansson firar tillsammans med supportrarna. Foto: FREDRIK KARLSSON

Linus Johansson njöt stort på torget när Färjestad firades av supportrarna.

– Det är det coolaste jag varit med om i hela mitt liv, säger FBK-kaptenen.

Guldbacken lämnar FBK: ”Kommer åka över”

Linus Johansson har lett sitt FBK genom ett långt slutspel och hela vägen till guld.

Nu fick han till slut leda samma gäng upp på scenen framför folkhavet i centrala Karlstad. Minnesbilder som han kommer bära med sig länge.

– Helt otroligt, det är det coolaste jag varit med om i mitt liv, säger han.

Firandet gav kaptenen en möjlighet att prata direkt till supportrarna som stöttat under säsongen.

– Gensvaret var fantastiskt och det var viktigt för mig att tacka alla som stått bakom oss hela säsongen när det har varit väldigt upp och ner. Jag är extremt glad för att jag spelar i Färjestad, det kan jag säga.

Flera av spelarna hade hesa stämmor efter firandet av SM-guldet, så även Linus Johansson.

– Ja, jag har väl sovit två/tre timmar kanske. Och det blir nog inte mer i natt...

”Helt galet”

Kaptenen var långt ifrån ensam om att njuta av att få fira tillsammans med ett fullsmockat torg.

Michael Lindqvist kramar om Daniel Viksten.
Michael Lindqvist kramar om Daniel Viksten. Foto: FREDRIK KARLSSON

Michael Lindqvist kunde knappt tro vad han fick se.

– Det var helt galet. Vi som inte har varit med om det innan visste inte vad vad vi skulle förvänta oss. Men det var sjukt mycket folk och vi vet att vi har ett galet stöd i den här staden. Vi har gjort det här tillsammans med våra fantastiska fans. Jag är stolt över hela laget, staden och hela föreningen.

Har du hunnit inse vad ni ställt till med?

– Igår fattade jag knappt någonting, idag lite mer och om du frågar mig om några dagar har jag kanske landat. Man njuter för fulla muggar, det är bara att se sig omkring och ta in atmosfären här. Karlstad är nog det bästa stället på jorden och jag är på god väg att bli värmlänning!

BILDEXTRA: Se FBK-hyllningen på Stora torget

Känslosam Ejdsell

Victor Ejdsell hade även han aningen hes stämma – men forwarden var lika glad för det.

– Det här dygnet har varit det bästa i mitt liv. Flygresan hem var sjukt lång, man ville bara hem och fira med varandra, supportrarna och närstående. Det kommer inte många såna här stunder i ens karriär – riktigt svårslaget.

Victor Ejdsell med Le Mat-pokalen i högsta hugg.
Victor Ejdsell med Le Mat-pokalen i högsta hugg. Foto: FREDRIK KARLSSON

Vad tänkte du när du fick se folkhavet?

– Helt sjukt! Jag hoppas alla känner sig stolta och kunde njuta av stunden. Det känns som att hela Värmland är här, man blir rörd. Jag har växt upp och hejat på det här laget, nu är jag en av spelarna på isen och nu står vi här, säger en känslosam Victor Ejdsell.

Lagkompisen Per Åslund blev kvar länge på scenen och fick skriva mängder av autografer.

En aktivitet han inte hade något emot – tvärt om.

– Man får passa på när man kan, haha!

Per Åslund var populär under firandet.
Per Åslund var populär under firandet. Foto: Mikael Solberger

Vad säger du om mottagandet?

– Det är magiskt att så mycket folk kommer hit. Att få göra det här tillsammans med mina barn och familjen, det är svårt att förklara, säger han och tillägger:

– Vi har haft ett otroligt bra stöd hela vägen.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLinus Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.