Recension: Så bra är Håkan Hellströms nya singel

Publicerad:
”Jag vill bara va med dej” har Håkan Hellström skrivit tillsammans med Björn Olsson samt Noonie Bao och Linus "Lotus IV" Wiklund. Foto: Olle Kirchmeier

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Håkan Hellström

Jag vill bara va med dej, featuring Noonie Bao

Lagom till sommaren, den svenska popmusikens högtid, släpper Håkan Hellström en ny singel. En kärleksfull melodi att fira soliga dagar och långa, ljumma nätter till.

”Jag vill bara va med dej” är ett samarbete mellan Linus Wiklund, Björn Olsson, Noonie Bao och Håkan själv. Resultatet är en låt som garanterat kommer tillfredsställa hans fans men som också lär göra genomslag hos den breda publiken. Jag kan absolut se mig själv och andra ofrälsta lyssna på det här i valfri bil, på väg till någon av kusterna i sommar.

Värmländsk skådis spelar mot Bill Skarsgård i ny Netflix-serie: "Det är skruvat"

Det musikaliska arrangemanget är intensivt och den som gillade kioskvältaren ”Det kommer aldrig va över för mig” kommer inte bli besviken. Texten är målande. Man kan nästan se innehållet utspela sig på Göteborgs gator och torg, bland gnisslande spårvagnar och i ett grönskande Slottsskogen. Kanske är det här rent av soundtracket till alla kärlekshistorier och andra upptåg de närmsta månaderna?

Foto: Olle Kirchmeier

Håkan Hellströms nya singel är en musikupplevelse utan några obehagliga överraskningar - en stabil låt i ett tryggt Håkan-universum som varken ökar eller minskar värdet på hans väletablerade låtskatt och futurala eftermäle.

Artikeltaggar

Håkan HellströmMusikNöje/KulturPop

Läs vidare