Från kräftgång till SM-guld - minns du höstens ilskna insändare?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
FBK firade att de är svenska mästare med guldhjälmar och öl i omklädningsrummet efter torsdagens final. Spana in vad insändarskribenterna skrev om laget i höstas, inte minst efter FBK:s 0-8-förlust mot Luleå HF i Löfbergs arena.
Foto: Pär Bäckström/TT
Nu jublas det över att SM-guldet är hemma i Karlstad igen - men i höstas tvivlade väldigt många på FBK. ”Katastrof, Färjestad!” ”Skäms!” ”Varför åker FBK runt som vilsna höns på isen?” var några av rubrikerna. NWT har samlat ett axplock ur insändarskörden från förra året.

Aldrig varit så förbannad

FBK-spelare, ta av er Färjestadströjan, ni är inte värda att bära den. Tränare, ta ert ansvar. Hur f-n kan spelare som tjänar flera hundra tusen kronor i månaden vara så illojala mot sin klubb? Samma förklaringar varje gång, samma visa nästa match. Har nog aldrig varit så förbannad.

Sliten supporter

***

Tur i oturen

Vilken tur att jag inte skaffade mig ett säsongskort till Färjestad BK.

Besviken FBK:are

***

FBK-spelarna skulle ha en grov utskällning

Nu är jag riktigt förbannad. Finns det ingen som bestämmer längre i denna före detta toppklubb? 0-3 direkt, givetvis mål i boxplay, slarvigt försvarsspel, ingen tillstymmelse till anfallsspel, sämst i tekningar i SHL.

I båset var det lugnt och skönt när samtliga skulle ha haft en utskällning å det grövsta efter första perioden.

Har ingen fattat att vi är på gång att göra en HV:are, alltså stångrakt med derby mot BIK, om inte de går upp i SHL? Om inte styrelsen gör något vill jag uppmana ledarna i båset, säg upp er omgående!

LW49

***

Varför åker FBK runt som vilsna höns på isen?

Jag åkte till Färjestad för att se FBK möta Djurgården.

Det var det sämsta jag sett. Ett FBK som inte kämpade ett dugg, man åkte omkring som vilsna höns. Det fanns ingen spelidé eller taktik. Jag tycker att man med de lönerna de har ska göra sitt bästa varje match. Nu kommer det dröja innan jag går och ser FBK igen.

Nisse

***

Vad hände med stora, starka Färjestad?

Vargarna från Värmland? Nja, ”syltryggarna från Karlstad” känns mer passande. Tyvärr. I skrivande stund fick jag bevittna ännu en svidande förlust mot Linköping på hemmaplan inför nästan fullsatta läktare. Mitt i all besvikelse så började jag fundera. Vad hände med stora, starka Färjestad? Vad hände med laget som var en stormakt inom svensk ishockey?

Jag ser inte längre ett spår av den vilja och jävlar anamma som bärgade för flera SM-guld under 90- och 00-talet. Var är glöden? Intensiteten? Arbetsviljan? Det Färjestad som jag ser på isen just nu är ett lag som inte har det där drivet som krävs för att ligga högt upp i tabellen. Vi är medelmåttiga och det ska inte ett lag som Färjestad vara. Inte med den trupp som vi har och framförallt inte med tanke på all historik som klubben besitter.

Jag hoppas verkligen att den här negativa trenden vänder efter uppehållet. Ingen skulle bli lyckligare än jag om Färjestad gjorde ett par ''håll käften''-matcher för att på så vis bevisa för alla tvivlare att det inte finns någon anledning till att vara orolig. Att de är här för att gå för guldet.

Visa att ni bryr er. Visa att ni är Färjestad.

Värmlänning i Stockholm

***

Katastrof, Färjestad!

Ännu en förlust för vårt kära Färjestad.

Efter en katastrof förra året så är vi på väg mot en ännu värre katastrof i år. Är det inte dags att sparka denna Pennerborn och kalla hem Jörgen Jönsson..?

Bara undrar.

Jan

***

Byt ut kostymnissarna mot smarta coacher

Ännu en förlust mot ett "bottenlag" och nu dessutom i en måstematch på hemmaplan. En nära nog fullsatt arena krävde nog äntligen en vinst. Men icke denna gången heller! Det stjärnspäckade FBK, många tränares dröm att kunna få coacha, uppträdde som ett halvbra allsvenskt lag.

Vad är problemet? Är det för dåliga spelare? Knappast. Är det för dåliga fans och hemmapublik? Knappast. Nej, återstår att söka problemet högre upp. Byt därför omgående ut kostymklädda Pennerborn, Rhodin och Prestberg och ersätt dem med smarta, hårda och krävande coacher i blåställ. En förändring måste göras snarast.

Anonym

***

Låt inte skandalen fortsätta

FBK:s tillstånd är ju nu på lägsta nivå! Vad beror det på? Spelarna trivs inte? Det finns en tränare som inte är kapabel att leda laget vilket var tydligare än någonsin nu mot Luleå, men lika klart sedan tidigare. Jag har två guldkort sedan många år och i år har jag inte varit i arenan på grund av FBK:s dåliga spel och det är definitivt sista året jag köper en biljett. Trevligare att gå och titta på Forshaga eller Grums för de kämpar och försöker spela hockey. Wallin, nu måste du plocka bort Pennerborn för han kan inte coacha ett lag. Entlediga honom direkt och låt de andra ta över. Låt inte skandalen fortsätta! Det måste till friska, tuffa tag. Ställ över spelare som inte presterar etcetera. Wallin, agera nu!

LGCCAB

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.