Dagen efter guldfesten på Olssons Bazar i Karlstad: ”Det roligaste jag gjort”

Publicerad:
Tusentals personer firade SM-guldet i Inre hamn. Foto: Lisa Olaison

Tusentals fans vallfärdade till Olssons Bazar för att följa SM-finalen och sedan fira guldet.

– Vi har fått en otrolig respons, det är bland det roligaste jag har gjort, säger Andreas Olsson som tillsammans med sin bror Mattias driver krogen.

När NWT kommer i kontakt med Andreas Olsson, vid lunchtid dagen efter den stora festen, har man precis blivit klara med att städa undan från gårdagen.

– Det var livat och väldigt häftigt, riktigt roligt. Allting blev så bra som jag hade hoppats och att det blev guld till slut också. Det var en enastående kväll, med mycket folk och bra stämning. Om alla våra event var så här så hade det aldrig varit några problem.

Då är det enkelt att städa upp efteråt.

– Det är ett stort område och vi har rivit tält, scener, barer, kylskåp, alla staket, ja det är hur mycket som helst, en stor apparat för en dag.

Omkring 3 000 personer befann sig på området vid Inre hamn för att följa ishockeydramatiken tillsammans.

– De var fantastiskt nöjda och tacksamma, det är nog bland det roligaste som jag har gjort. Folk var så extremt positiva. Allting gick också väldigt fort. Vi hade inte förberett oss på någonting utan vi bara tutade och körde, säger Andreas Olsson.

Andreas Olsson, som driver Olssons Bazar var extremt nöjd efter torsdagskvällens evenemang.
Andreas Olsson, som driver Olssons Bazar var extremt nöjd efter torsdagskvällens evenemang. Foto: Lisa Olaison

Klockan sju på kvällen kände man att man inte kunde ta in fler personer.

– Vi satte en lapp på luckan för vi kände att vi nog inte kunde klara att ta in mer folk och att det fick räcka. Vi hade räknat med omkring 1 500–2000 personer, men inte att det skulle komma så här många, det var mycket folk i kö när vi öppnade.

Det dracks en hel del öl under kvällen.

– Vi hade beställt en lastbil med öl, men den tog inte slut i alla fall.

I efterhand är Andreas Olsson väldigt tacksam för allas hjälp.

– Polisen och kommunen var snabba och hjälpte oss med tillstånd och extremt många företag hjälpte också till. Att vi får toaletter på plats, tv, ljud, ljus. Hade inte folk engagerat sig så hade det här inte blivit av.

Artikeltaggar

Andreas OlssonKarlstadNöje/KulturOlssons Bazar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare