Branäs fortsätter storsatsa på cykling – bygger flera nya leder inför sommaren

Publicerad:
Foto: Pressbild

På midsommarafton är det premiärdags för Branäs stora cykelsatsning – som bjuder på fyra nya familjevänliga leder.

– Det är en möjlighet att fira midsommar på ett unikt sätt och något som barnen förhoppningsvis kommer ihåg i många år framöver, säger platschef Mikael Forsell i ett pressmeddelande.

Den 24 juni öppnar Branäs sin sommarverksamhet och i och med den invigs flera nyheter, som främst fokuserar på barnfamiljer. Bland dessa finns två längre utförsleder för cykling, som startar på toppen av berget och sedan går hela vägen ner till en sexstolslift.

Och i anslutning till åkbandet vid Soltorget kommer även två kortare leder byggas, där barnen kan leka och samtidigt lära sig hantera cykeln.

– Målet är att det ska finnas flera valmöjligheter i de nya lederna. Om du vill ha lite mer avancerad åkning med drop och svängar på stenhällen kan du få det, men du ska också kunna ta dig ner på ett enklare sätt, säger Anton Renström, platschef teknik i Branäs i pressmeddelandet.

Med de fyra tillskotten finns det nu totalt åtta utförsleder i Branäs, samt en cross country-led. Men det kommer också byggas en teknikbana vid Soltorget, där nybörjare kan träna svängar och balans i olika hinder.

– Vi lärde oss mycket under förra säsongen och även om lederna kommer att gå på samma plats blir de mycket bättre att åka i. Det blir inte lika skarpa svängar och oavsett nivå kommer du att få ut mer av cyklingen.

Artikeltaggar

BranäsBranäsgruppenSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare