Rätt om bränslebeskattning

Ledare
PUBLICERAD:
Ansökan till EU.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

Gårdagens ledare (12/5) hade tursamt nog fel när det gäller bränslebeskattningen. Förra fredagen skickade faktiskt regeringen in ansökan till EU-kommissionen om undantag från EU:s regler om beskattning av bensin och diesel.

NWT beklagar felet. Men det är ändå symptomatiskt för hur den här regeringen agerar inför olika kriser som dyker upp. Först gör de ingenting, sedan kommer krav och press från oppositionen, sedan drar de benen efter sig för att till sist ända göra någonting, ofta i linje med de krav som ställts.

Så också i den här frågan där det var omöjligt ända tills det inte var det.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.