Kaos på parkeringen vid CSK

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Tommy Andersson
Svar till ”Mariebergsviken”, NWT 6 maj

Insändarsignaturen "Mariebergsviken" har utan tvekan en poäng i sin kritik av dåliga parkeringsmöjligheter vid Centralsjukhuset i Karlstad och att parkering vid Mariebergsskogen i stället ofta används. Tidigare var det 24-timmars parkering där, men som har reducerats till 10 timmar. Som skribenten skriver: "Vårdpersonal som dagligen parkerar där på grund av parkeringsbrist på CSK kommer att bli bötfällda om de blir beordrade att rädda liv på övertid". Otroligt egentligen! Vilka är ansvariga - inga lysande intellektuella stjärnor kan tyckas?

Själv har jag en äldre bekant i 70-årsåldern, som kört prickfritt i 50 år, men han känner ångest varje gång han blir kallad till CSK, dels för att det är svårt med parkeringsmöjligheter, då han har många mil att köra själv, dels för svårighet med krånglig tillvägagångssätt - tidigare fanns myntautomater vid parkeringen.

Jag hjälper denne äldre man genom att jag skjutsar honom i min bil, cirka 5 mil -10 mil tur och retur. Jag brukar efter att ha lämnat av honom vid CSK åka in till centrala Karlstad och handla, även om jag har butik där jag bor. Min bekant kontaktar mig med sin mobil, när det blir dags för hämtning vid CSK.

Men det är ju inte alla besökare och vårdtagare vid CSK som har bekanta, vänner, som ställer upp. Då finns färdtjänst, men det kostar samhället pengar.

Sådan är situationen för många i vårt "fantastiska" samhälle.

Observatören

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.