Ambulanser får ställas redan nu - och snart börjar semestern

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Det är en bekymmersam sommar framför oss med farhågor om kanske stående ambulanser och beordringar”, skriver insändarskribenten.
Foto: Yvonne Åsell / SvD / TT
Man undrar hur ambulanspersonalen kommer att klara sommaren och hålla igång alla ambulanser när vi redan nu i början på maj får ställa ambulanser då det är svårt att bemanna dessa redan nu på grund av sjukfrånvaro. Hur ska det gå i sommar då 1/3 av personalstyrkan är på semester?

Läget är redan i dag som synes redan ansträngt med massor av pass som saknas dagligen runt om i länet och ambulanser får stå om man inte lyckas bemanna dessa.

Till detta så ska vi också på "frivillig" basis ta fyra extrapass/ambulanspersonal i sommar med Vårdförbundets goda minne för att täcka upp jouren som togs bort (jättebra att jouren togs bort men man borde ha haft någon plan för hur detta skulle hanteras). Man har inte heller funderat på korttidsfrånvaron som alltid uppstår vid sjukdom. Detta ger inte så mycket luft i schemat då vi inte heller får koppla pass i sommar.

Tidigare år då jour fanns med i schemat så ansåg Vårdförbundet att det inte var acceptabelt med av arbetsgivaren planerad övertid men i år har man inga åsikter utan tycker det är bra och ändå börjar många slå i taket för övertid!

Det är en bekymmersam sommar framför oss med farhågor om kanske stående ambulanser och beordringar! Finns det lösningar?

Bekymrad ambulanspersonal

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.