Hoppa till huvudinnehållet

Fattigpensionär krävs på 20 000 kronor

Publicerad:
”Det blev 20 000 kronor i skuld till finansbolaget som kallade sig Pensionsmyndigheten”, skriver insändarskribenten. Foto: MANGUS GLANS / PPM

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

På påskdagen fick en gammelpensionär, 82 år, med den allra lägsta pensionen ett kravbrev, som antagligen kom ifrån ett piratkontor som under falskt namn plockar pengar av oss.

Tre staplar från 2013 till nu. Den ena stapeln ”Du har fått”. Den andra hette ”Du skulle ha”. Den tredje: ”Felutbetalt”. Det blev 20 000 kronor i skuld till finansbolaget som kallade sig Pensionsmyndigheten.

Det blev ingen glad påsk för mig och min handikappade dotter. Då skall man veta att jag och min fru, konstnärer de sista fyrtio åren, försörjt oss som konstnärer och betalat F-skatt. Samtidigt i alla år jobbat på allehanda andra arbetsplatser och aldrig tagit socialbidrag.

Det har alltid funnits kunniga personer, som alltid höll reda på skatteredovisningen. Kvarskatt och restskatt. Det sköttes automatiskt och friktionsfritt. Men varför skall det inte vara likadant med tilläggspensionen? BrittMarie fick aldrig uppleva de sista åren i vår fina trädgård. 2016 lämnade hon oss efter att hon dog i bröstcancer.

Hans Wirgård

Artikeltaggar

InsändarePensionsmyndighetenVärmlands län