Hoppa till huvudinnehållet

Tvingas följa finalrysaren från läktaren: "Tufft varje dag"

Publicerad:
Jens Westin blickar ut över träningen och hade inte önskat något hellre än att vara med på isen. Men backens öde ville annat och SM-final sju tvingas han nervöst följa från läktaren.
Jens Westin blickar ut över träningen och hade inte önskat något hellre än att vara med på isen. Men backens öde ville annat och SM-final sju tvingas han nervöst följa från läktaren. Foto: Markus Strömberg

Lagkamraterna förbereder sig för den största matchen i karriären – Jens Westin tvingas följa den från läktaren.

Här berättar backen om saknaden till hockeyn, hur han mår efter hjärnskakningen och känslorna inför guldmatchen.

Daniel Viksten: ”Det här blir absolut karriärens största match”

Hockeyfebern är total i Värmland och på torsdag kan Färjestad gå hela vägen.

Jens Westin hade såklart inte velat något annat än att kriga om guldet, men symptomen efter hjärnskakningen har satt stopp för alla planer.

Från pressläktaren har han fått se sina lagkamrater manövrera sig förbi Skellefteå, Rögle och nu kanske Luleå.

– Det har varit sjukt kul att följa, det är mäktigt faktiskt, säger Jens Westin.

I mitten av mars bekräftade 32-åringen att säsongen var över i en NWT-intervju.

Han har sedan dess hunnit landa i känslorna som uppstod efter att ha tvingats kasta in handduken.

– Ja, det tycker jag. Sedan är det tufft varje dag ändå. Varje gång jag kollar på träningar och matcher känner jag att jag hade velat vara med där ute. Men det är som det är. Det går lite lättare när killarna spelar så bra, då är det kul att kolla också.

FBK:s plan för att krascha Luleås guldfest: ”Ekonomiavdelningen får ta smällen”

Blir du het under matcherna?

– Nja, inte så, jag blir mer nervös. Ibland går jag ner i omklädningsrummet när det blir för jobbigt, säger han med ett leende.

Färjestad kan bli svenska mästare för första gången sedan 2011 sent på torsdag kväll. Skulle det bli så kommer Jens Westin vara på plats för att kunna fira direkt.

– Hur det än går vill jag vara med och uppleva allt. Jag tror att vi vinner och det har varit nära på bortaplan, men vi har inte riktigt räckt till. Men någon gång ska det brytas, jag har en bra känsla. Det är ju sista matchen så det är bara att gå ut och köra, släpa loss så som vi har gjort hemma.

”Tränar varje dag”

Några matcher har det inte blivit sedan den 14 oktober, men just nu är det ingen sysslolös tillvaro – tvärt om.

– Jag tränar varje dag med fystränare på gymmet. Det har inte blivit så mycket isträning, men det är mest för att det inte är så roligt att vara på is själv hela tiden. Samtidigt har jag inte velat vara med och störa laget nu.

Har du fortfarande blicken på seriepremiären i höst?

– Jag siktar på att gå på is med laget i augusti, just nu i alla fall. Sedan får vi se hur det är längre fram, men det är mitt mål. Känner jag i juli att det inte fungerar så får man omvärdera, men som det är nu har jag inget annat i tankarna än att jag ska vara med och spela.

Kontraktet med FBK löper även över nästa säsong.

– Det är en trygghet. Hade jag inte haft kontrakt hade det kunnat bli svårt att hitta ett lag om man inte har spelat på en hel säsong, så det känns såklart skönt.

Läs mer:

NWT-panelen: ”Pressen att leverera sitt livs bästa hockey är brutal”FBK-tränarens löfte inför ödesmatchen: ”Ska åka upp och skaka dem ordentligt”Lindqvist om Luleåstjärnans sågning: ”Tar inte åt mig för fem öre”Taggad Ejdsell älskar läget: ”Jag sover som ett spädbarn nu för tiden”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJens WestinLuleåSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.