Hoppa till huvudinnehållet

Aggressiv man hotade väktare i galleria: ”Eventuellt hade han ett tillhygge”

Publicerad:
Foto: Jonas Edberg

En aggressiv, berusad man i 25-årsåldern omhändertogs av polis vid en restaurang i Mitticity-gallerian i Karlstad, enligt polisen.

Strax innan klockan 13 på onsdagseftermiddagen fick polisen ett samtal från en väktare inne på Mitticity-gallerian.

– Ett verbalt bråk hade uppstått. Mannen hade gapat och skrikit, men exakt vad han sa det vet jag inte. Han hade varit allmänt aggressiv och eventuellt hade han något tillhygge som han hotat väktare med. Det är lite oklart. Det var ingen kniv i varje fall, säger Christina Hallin.

Polisen var snabbt på plats med flera patruller, det efter att att väktare lyckats få den påverkade mannen under kontroll.

– Vi omhändertog honom enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). Han var påverkad av något, antingen alkohol eller narkotika. Jag tror att det rör sig om alkohol eftersom mannen aldrig medtogs för provtagning.

Det kan bli flera brottsrubriceringar i ärendet.

– Det rör sig om hot mot tjänsteman och det kan också bli våldsamt motstånd. Vad han gjort sig skyldig till beror på vad väktaren säger, menar Christina Hallin.

– Beroende på om han misstänks för brott så kommer vi att hålla förhör med honom efter att han har nyktrat till.

Ingen person kom till skada i samband med händelsen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusChristina HallinKarlstadLobMitticity

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.