Hoppa till huvudinnehållet

Ny informations- och kioskbyggnad planeras i Mariebergsskogen

Publicerad:
En ny informations- och kioskbyggnad planerar Mariebergsskogen att bygga där den nuvarande kiosken i parken är belägen, bredvid Mariebergsviken, minigolfen och lekplatsen.
En ny informations- och kioskbyggnad planerar Mariebergsskogen att bygga där den nuvarande kiosken i parken är belägen, bredvid Mariebergsviken, minigolfen och lekplatsen. Foto: Illustration: Sweco

Mariebergsskogen vill på ett bättre sätt ta hand om sina besökare. Därför planerar man ett nybygge vid Mariebergsviken.

– Vi planerar att riva dagens kiosk där och uppföra en ny butik där vi både kommer erbjuda information om parken och sälja kioskvaror.

Det säger Mariebergsskogens vd Anna Lööf Falkman.

I dag räcker inte ytorna till riktigt i den befintliga kiosken som ligger granne med Mariebergsviken och minigolfen i parken. Men snart ska det bli ändring på det.

– Ja, kiosken är urvuxen och det är trångt för personalen. Samtidigt saknar vi en plats där vi på ett bra sätt kan ge information till våra besökare. Många kommer långväga i från och känner inte alls till vad man kan se och göra i parken, säger Anna Lööf Falkman.

Dagens kiosk är för liten för verksamheten och dessutom saknar Mariebergsskogen en plats där man kan ge besökare information om allt som finns att göra i parken.
Dagens kiosk är för liten för verksamheten och dessutom saknar Mariebergsskogen en plats där man kan ge besökare information om allt som finns att göra i parken. Foto: Christer Wik

För att råda bot på detta satsar Mariebergsskogen på en helt ny byggnad med flera funktioner.

Där är tanken att vi ska kunna berätta allting om parken, även digitalt.
Anna Lööf Falkman

– Vi planerar att riva dagens kiosk där och uppföra en ny butik där vid vattnet. Där är tanken att vi ska kunna berätta allting om parken, även digitalt. Det blir ett lyft för oss.

– I dag får vår personal ta emot många frågor. När den nya anläggningen står klar som vi hoppas blir den 1 juni nästa år kan alla besökare direkt få svar på alla sina frågor i nybygget, säger Anna Lööf Falkman.

Ett brett utbud

Där inne blir det även plats för en kiosk med ungefär samma sortiment som i dag och det kommer även finnas servering utifrån via en lucka.

– Inne i byggnaden kommer man bland annat även kunna köpa tågbiljetter till Conrad Höök-tåget, hyra skridskor på vintern och så vidare. Det blir bra med lite större ytor även för sådant. Vi har ett väldigt tryck vid kiosken när det är mycket folk.

Mariebergsskogen som ifjol hade 532 000 besök har lämnat in bygglov för sitt nybygge som totalt blir 180 kvadratmeter stort. Planen är också att anlägga en mer sammanhållen uteservering där.

Mariebergsskogen vill även anlägga en utomhushiss bredvid trapporna vid teatern som att de som har svårt för att gå kan ta sig upp till de högre områdena i parken.
Mariebergsskogen vill även anlägga en utomhushiss bredvid trapporna vid teatern som att de som har svårt för att gå kan ta sig upp till de högre områdena i parken. Foto: Christer Wik

Parken jobbar även med andra projekt som ska lanseras framöver.

– Det handlar mycket bemötandet av våra besökare och om vårt värdskap. Stora projekt för ett litet bolag som vårt.

Utomhushiss planeras

– En av satsningarna som vi vill genomföra är att anlägga en utomhushiss bredvid trapporna intill teatern för de som har svårt för att gå. Den ska ta folk till de övre ytorna i parken, bland annat teatern och fågeldammen.

– Även den hoppas vi ska kan stå klar till den 1 juni nästa år. Men precis som med informationsbyggnaden beror det på hur byggkostnaderna utvecklas. Det är svårt att veta i dag, äger Anna Lööf Falkman.

Artikeltaggar

Anna Lööf FalkmanMariebergsskogenMariebergsskogenTurism

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.