Hoppa till huvudinnehållet

Lindqvist om Luleåstjärnans sågning: ”Tar inte åt mig för fem öre”

Publicerad:
Michael Lindqvist hade inte mycket till övers för Oscar Engsunds utspel och ser fram emot att försöka nypa guldet i Luleå. Foto: FREDRIK KARLSSON

Michael Lindqvist är en av flera i FBK-truppen som kan lägga vantarna på sin första titel när match sju väntar i Luleå.

– Helt galet coolt, en stor möjlighet för alla som får vara med och uppleva det. En dröm som är väldigt få förunnat att få vara med om, säger FBK-forwarden.

Löfbergs arena gungade ordentligt under måndagens match. Uppe i Luleå satt en näst intill fulltalig hemmapublik och följde matchen på jumbotronen.

Det lär med andra ord koka även i norr på torsdag.

– Det skulle inte finnas något bättre än att åka upp och tysta dem, så det ska vi se till att göra, säger Michael Lindqvist.

Hinner du njuta något av atmosfären som blir runt matcherna?

– Personligen har jag ganska lätt för att ta in och njuta även under stundens hetta. Vi kommer att ha ett bra bortafölje som man kommer se både innan och under match. Det ska vi njuta av men samtidigt vara fokuserade på det vi ska göra.

Strömberg: ”Från sorgebarn till guldkandidat – nu kan arkitekten bli odödlig"

Efter match sex svingade Luleåbacken Oscar Engsund mot Michael Lindqvist, som han menade filmade till sig en utvisning för crosschecking.

– Det var väl om Lindqvist när han filmar. Den är inte alls hård. Det är tråkigt att de (domarna) går på den. Men, men, så är det, sa Luleåbacken till Expressen.

FBK-forwarden såg ut att ha rejält ont efter smällen och hade inte mycket till övers för Engsunds utspel.

– Jag vet knappt vad jag ska säga. Det var längesedan jag fick så ont efter en situation, det kan jag i alla fall säga. Folk förstår nog att om man backar in i en situation och får en crosschecking där man knappt har några skydd så gör det brutalt ont. Framförallt om den tar på ryggkotorna, då är det ganska mycket som kan göra ont, säger Lindqvist och fortsätter:

– Han känner sig väl skyldig för att han tog en orutinerad och dålig utvisning, det är klart att han försöker skylla ifrån sig. Det där tar jag inte åt mig av för fem öre kan jag säga..

”Taggad och förväntansfull”

Nu väntar ytterligare en dags återhämtning innan det är dags uppe i Luleå.

Några nerver känner inte Michael Lindqvist av – i alla fall inte än.

– Det kommer kanske lite under matchdagen uppe i Luleå. Jag kan bara prata för mig själv, men personligen känner jag ingen nervositet i detta nu, bara taggad och förväntansfull.

Hur brukar du vara inför match i vanliga fall?

– Ju äldre jag blir desto lugnare blir jag. Jag försöker att inte tänka för mycket matchen för tidigt, då är risken att man blir trött i stället.

Om det blir guld, vem avgör?

– Då avgör jag, säger Lindqvist och skrattar.

Återupplev gårdagen – 25 bilder från FBK:s segerFBK:s plan för att krascha Luleås guldfest: ”Ekonomiavdelningen får ta smällen”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLuleå HockeyMichael LindqvistSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.