Hoppa till huvudinnehållet

Liten röd värmländsk kåk sticker ut på Hemnets klicktopp

Publicerad:
Foto: Printscreen från Hemnet

Bland gårdar och arkitektritade villor finns en liten röd stuga på Segerstad.

Det handlar om Hemnets klicktopp för förra veckan.

Men det är inte en mäklare som säljer.

Det lilla huset på totalt 61 kvadratmeter ligger på Segerstadshalvön.

Där, med åker och skog som grannar, har det legat sedan 1970 och kommer nog så göra även om det säljs. För det är vad som är på gång.

Men det är inte en mäklarfirma inblandad, utan det är en exekutiv auktion via Kronofogden. Det sker från gång till annan, men inte ofta hamnar de på klicktoppen. Den röda stugan fick under förra veckan drygt 7 000 klick. På fredagseftermiddagen var siffran drygt 8 100.

Brukar hus på exekutiv auktion gå bra på Hemnet?

– Ja, det tycker jag. Vi har kunnat annonsera på Hemnet sedan 2014 ungefär och objekten når genom det ut till fler, säger Thomas Sjöstrand, sektionschef på försäljning Kronofogden Mellersta.

Bra naturligtvis, menar han, eftersom det då kan bli bättre betalt, vilket gynnar såväl fordringsägarna som objektsägaren som förhoppningsvis kan betala av skulden.

Vad som gjorde att det lilla huset utanför Karlstad lockade många kan inte Thomas Sjöstrand spekulera i.

Kan dras tillbaka

På de flesta objekt på Hemnet kan man efter tag läsa ”budgivning pågår”, men så kommer det inte stå på Kronofogdens objekt.

– Våra auktioner går till som en slagauktion där de som är intresserade kommer till kontoret, säger Thomas Sjöstrand.

Men det är inte säkert det går dit heller. Objektet kan dras tillbaka.

– Det kan det, i fall skulderna har betalats eller om man hittat en uppgörelse.

Vad finns det för risker med att köpa ett hus på exekutiv auktion?

– Kronofogden säljer aldrig ett hus, det är ägaren som säljer. Skulle man sedan hitta ett fel på en fastighet kan det vara svårt att rikta anspråk mot ägaren. Men generellt brukar det fungera bra, säger Thomas Sjöstrand.

Huset på Segerstadshalvön planeras gå under klubban den 17 maj och visning på objektet har redan genomförts. Utgångspriset är satt till en miljon kronor.

Artikeltaggar

Exekutiv auktionHemnetHus och hemKarlstads kommunKronofogdenSegerstad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.