Hoppa till huvudinnehållet

Storvinst för Mallbacken på hemmaplan: ”Vi styr hela matchen”

Publicerad:
Mallbackens Irvina Bajramovic gjorde matchens första mål redan i den andra minuten och firade med Kari Johnston (till höger). Foto: Olle Persson

Efter två raka förluster var lyckan återigen framme för Mallbacken – efter en imponerande 5–1-vinst hemma mot Älvsjö IF.

Med en tuff period i ryggen med resultat som inte gått värmländskornas väg var man i desperat behov att komma tillbaka på vinnarspåret.

– Efter två snabba mål i inledningen av matchen tycker jag vi styr den totalt, säger tränaren Jonas Rehnberg.

Det har varit en tuff inledning på säsongen för Mallbacken som inte fått spelet att stämma fullt ut. Inför dagens match kom man från två uddamålsförluster – där målskyttet varit ett stort problem.

Idag var målskyttet inga problem. Efter två mål i de inledande fem minuterna av Irvina Bajramovic och Svea Rehnberg kunde man ta kontroll över matchen fullständigt.

– Vi startar matchen otroligt bra idag. Det var inga konstigheter från början, såklart är det skönt när målskyttet släpper så tidigt in på matchen. Vi tar med oss en trygg ledning in i halvtidsvilan och det kändes väldigt bra, säger Jonas Rehnberg.

För att vinna krävdes det att målen skulle komma och det från alla lagdelar – idag lyckades man med det.

– Vi har idag fyra olika målskyttar, vilket är jätteskönt. Vi kan inte enbart förlita oss på att våra anfallare ska ta hand om målskyttet, vi är ett lag och alla lagdelar behöver kunna bidra. Susanne Skålberg gör idag två mål från sin ytterbacksposition och det är bara att lyfta på hatten, hon gör en jättebra match både offensivt och defensivt.

Här gör Mallbackens lagkapten Susanne Skålberg 3–0 och hon gjorde två mål i storsegern.
Här gör Mallbackens lagkapten Susanne Skålberg 3–0 och hon gjorde två mål i storsegern. Foto: Olle Persson

”Fortsätta slipa på vårt spel”

Nuvarande serieledarna Uppsala väntar härnäst för Mallbacken – en tuff uppgift där mycket måste stämma för tre poäng.

– Det är ingen hemlighet att det är ett av de bästa lagen i serien. Vi måste fortsätta slipa på vårt spel och de detaljer vi valt att trycka på från början. Vi kommer ta fram en tydlig plan för hur vi ska ta oss an Uppsala, så får vi se hur långt det räcker.

Aous Tememi

Svea Rehnberg gjorde Mallbackens 2–0-mål hemma mot Älvsjö.
Svea Rehnberg gjorde Mallbackens 2–0-mål hemma mot Älvsjö. Foto: Olle Persson
Mallbackenjubel efter 4–0.
Mallbackenjubel efter 4–0. Foto: Olle Persson

Artikeltaggar

ElitettanFotbollJonas RehnbergMallbackens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.