Systemfelen i vården slår mot både personal och patienter

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Det bästa vore om regionen gick i graven och pengarna går till det som det en gång var tänkt. En väl fungerande vård”, skriver insändarskribenten.
Foto: Håkan Strandman
Endast en svag ledning av regionpolitiker har svårt att förstå vad som nu händer på CSK. Efter att i åratal misskött sitt uppdrag, kommer nu verkligheten ikapp de folkvalda.

Man har inte tagit hand om ”kittet” i verksamheten; sjuksköterskorna och undersköterskorna. Som nu med all rätt har tröttnat på Fredrik Larsson och kompani och deras vidlyftigheter med våra gemensamma skattepengar.

Det delas ut fallskärmar till konsulter som får sparken och köps möbler till regionpolitikerna. Samtidigt som sköterskorna inte hinner att ta rast eller gå på toaletten. Medan stafettläkare kommit och gått har sköterskorna hållit ihop verksamheten.

Jag som multisjuk patient har och har haft ett rent helvete med detta systemfel i åratal. Så kom inte dragandes med pandemin, även om det naturligtvis inte förbättrade en redan misskött verksamhet. Jag hamnar hela tiden ”mellan stolarna” eftersom jag sällan eller aldrig träffar samma läkare. Jag får ingen återkoppling utan måste själv hela tiden ligga på och ringa jaga efter provsvar och tider.

Medan läkarna åkt runt och dränerat systemet, så har sköterskorna tålmodigt jobbat kvar. Så jag är inte ett dugg förvånad över att de nu med all rätt har tröttnat på galenskapen. Tråkigt nog så slår ju detta mot oss patienter, men jag håller på sköterskorna och hoppas på en förändring. För detta är inte hållbart i ett samhälle där man ska kunna förvänta sig en god vård.

Det är våra gemensamma skattepengar, inte regionpolitikernas egna lilla skattkista. Man kan och ska kräva mer av förtroendevalda, som har väldigt bra betalt! Det är valår i år - rösta för en förändring och en förbättring. Det bästa vore om regionen gick i graven och pengarna går till det som det en gång var tänkt. En väl fungerande vård!

Henry Johansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.