Hoppa till huvudinnehållet

Festival samlar in pengar: ”Behövs för Karlstads behövande”

Publicerad:
Initiativtagaren Peter Renander och Johan Östling ser fram emot att möta Kikki Danielsson i Mariebergsskogen under årets upplaga av Heartbeat Karlstad. Foto: Privat

Endagsfestivalen Heartbeat vill samlar in pengar för att hjälpa behövande barn i Karlstad. Nu ansluter Kikki Danielsson och Tone Norum till artisterna som uppträder under kvällen.

Under fjolårets arrangerades den första upplagan av Heartbeat Karlstad, en stödkonsert som samlar in pengar till Skattkistans verksamhet. Bland de som stod på scenen i Mariebergsskogens friluftsteater fanns bröderna Rongedal och Johan Östling.

– Vi samlade in närmare 60 000 kronor vilket var över all förväntan, säger Peter Renander som är initiativtagare till konserten.

– Med tanke på alla restriktioner som pandemin förde med sig var det en väldigt lyckad kväll. Tack vare detta kunde vi förbättra tillvaron för ungefär 60 barn i Karlstad.

Arbetet inför årets upplaga har varit igång ett tag och nu presenteras årets artistuppställning.

– Kikki Danielsson och Tone Norum hör till de som kommer, fortsätter Peter Renander.

– Kikki är att betrakta som en levande legend i Musiksverige. Hon är en artist som drar en bred publik.

De övriga artisterna är Gladys Del Pilar, Johan Östling, Hasse Pettersson och partybandet Crash Boom Band där Peter Renander själv ingår.

– Förhoppning för i år är att vi ska dra fullt hus. Det är 966 sittplatser vilket motsvarar en procent av Karlstads befolkning. Det borde inte vara en omöjlig uppgift. Det här behövs för Karlstads behövande.

Lindgren utmålas som nazist: ”Skrämmande och skrattretande”

Kläder och idrott

Skattkistan är en gratis-second hand som finns i Norrstrandskyrkan i Karlstad.

– Pengarna vi samlar in går till två fonder som drivs av Skattkistan. Dels Skattkistefonden och dels Diakonifonden, Svenska kyrkan. Till Skattkistefonden kan den som behöver hjälp ansöka, det kan gälla kläder, leksaker, alltså de basala sakerna.

Diakonifonden är inriktad på att inget barn i Karlstad ska behöva avstå idrottsaktivitet.

– Där går det att få hjälp med sportutrustning, medlemsavgifter. Det är jätteviktigt för barn att få uppleva idrottens gemenskap, teambuilding och så vidare.

Årets upplaga av Heartbeat Karlstad arrangeras den 6 augusti i Mariebergsskogen.

Artikeltaggar

Bröderna RongedalGladys del PilarJohan ÖstlingKändisarKikki DanielssonKonserterMariebergsskogenMusikNöje/KulturNorrstrandskyrkanSvenska kyrkanVälgörenhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.