Hoppa till huvudinnehållet

Trots covidproblem – värmländskan leder på Europatouren: ”I dag var en bra dag”

Publicerad:
Jessica Karlsson från Säffle är i delad ledning efter första dagen på Europatourtävlingen i Madrid. Arkivbild.
Jessica Karlsson från Säffle är i delad ledning efter första dagen på Europatourtävlingen i Madrid. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Värmländskan Jessica Karlsson är i delad ledning på Europatouren i Madrid tillsammans med Maja Stark som i söndags vann Europatourtävlingen i Australien.

För svenskan Maja Stark var titelsegern i Australien hennes första för året och den tredje på touren sedan hon debuterade förra året. Innan Stark slog till i söndags hade hon två raka andraplatser bakom sig.

22-åringen går från klarhet till klarhet. I Madrid visade hon att den fina formen inte påverkats av den lång resan. Stark gick runt på 67 slag och delar ledningen med värmländskan Jessica Karlsson och Agathe Sauzon.

– Mina utslag gick överallt i dag också, ett tag, men det har blivit bättre. Det var ganska stabil puttning, några bra järnslag och en ganska lätt dag på jobbet, säger Stark.

Karlsson: ”Jag mår mycket bättre”

Jessica Karlsson från Säffle slog åtta birdies och tre bogeys. 29-åringen känner sig fortfarande trött sedan hon drabbades av covid-19 i januari. Läkare tror att hon har drabbats av långtidscovid.

Tävlingen i Madrid är Karlssons blott andra på Europatouren hittills i år.

– Jag mår mycket bättre. Jag har lite mer energi. Vi får se hur jag känner mig i morgon för det är verkligen upp och ner. I dag var en bra dag. Vissa dagar är dåliga och jag känner mig riktigt trött och vill ligga i sängen hela dagen, säger Karlsson.

Maja Stark är i delad ledning med 67 slag. Arkivbild.
Maja Stark är i delad ledning med 67 slag. Arkivbild. Foto: Rickard Nilsson/TT

Artikeltaggar

EuropatourenGolfJessica Karlsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.