Hoppa till huvudinnehållet

"Hemma” i Färjestad – i dubbla roller: ”Är lite av ett drömjobb”

Publicerad:
Emma Murén tog SM-silver med Brynäs så sent om i april, och nu flyttar hon hem till Karlstad igen. Den 24-årige forwarden har skrivit ett ettårskontrakt med Färjestad.
Emma Murén tog SM-silver med Brynäs så sent om i april, och nu flyttar hon hem till Karlstad igen. Den 24-årige forwarden har skrivit ett ettårskontrakt med Färjestad. Foto: Peter Holgersson/BILDBYRÅN

Hon flyttar hem för att flytta upp Färjestad.

Emma Murén är tillbaka i Karlstad med 216 SDHL-matcher i bagaget – och forwarden ska hjälpa FBK både på och utanför isen.

– Det här är lite av ett drömjobb, säger värmländskan.

Hammaröbördiga Emma Murén med Hammarö HC som moderklubb lämnar Brynäs IF i SDHL och hon har ett skrivit ett ettårskontrakt med Färjestad BK:s damettan-lag.

– Det känns faktiskt väldigt bra nu när beslutet är taget så att säga. Väldigt skönt att flytta hem och komma närmare familjen och att jag nu får spela i Färjestad som jag alltid har velat göra, säger forwarden Emma Murén och berättar mer om varför det blev FBK nu:

– Jag har alltid velat spela i Färjestad men de har alltid varit i division 1 vilket har stoppat mig lite tidigare. Nu handlar det om att jag vill flytta hem och vara med på Färjestads resa upp till SDHL, och det är nu efter en OS-säsong som jag liksom har chansen att göra den grejen.

Så sent som i februari spelade Murén OS i Peking med Damkronorna och på värmländskans meritlista finns åtta säsonger i den svenska högstaligan med totalt 216 grundseriematcher plus 51 i slutspel och prisskåpet innehåller fyra SM-silver.

– Jag tänker ta med mig erfarenheten jag har från SDHL och kanske försöka dra upp tempot lite i laget så att fler följer med, säger Emma Murén om rollen hon tänker sig i Färjestad, på isen.

Emma Murén har spelat OS med Sverige och åtta säsonger i SDHL.
Emma Murén har spelat OS med Sverige och åtta säsonger i SDHL. Foto: Johanna Lundberg/BILDBYRÅN

”Jobba med sportsliga frågor”

För det är rollen som hon nu får utanför isen som lockade extra mycket.

”Murén kommer att tillsammans med huvudtränaren Silje Holös jobba med sportsliga frågor inom föreningen såsom rekrytering och utveckling av damlagets arbetssätt och spel”, skriver Färjestad på sin hemsida.

Emma Murén berättar mer:

– Jag ska hjälpa Silje med lite scouting och andra sportfrågor som berör damverksamheten för att driva det framåt. Det var också egentligen det som gjorde att jag tackade ja till Färjestad, det var svårt att säga nej till ett sådant erbjudande.

Hockeyn blir nu ett heltidsjobb för Murén – vilket inte var fallet i exempelvis Brynäs där hon har spelat de senaste tre säsongerna.

– Jag kommer bara att jobba hos Färjestad nu. Det var som sagt det som lockade mig mycket för att nu flytta hem igen eftersom det är lite framtidsplaner. Det här är lite av ett drömjobb.

Emma Murén (till höger) vid OS i Peking i februari. Nästa säsong spelar hon i damettan med FBK.
Emma Murén (till höger) vid OS i Peking i februari. Nästa säsong spelar hon i damettan med FBK. Foto: Andreas Hillergren/TT

Artikeltaggar

Brynäs IFDamettanDamkronornaEmma MurénFärjestad BKFärjestad BK DamHammarö HCIshockeySDHLSilje Holös

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.