Forwarden har skrivit kontrakt med BIK: ”Verklig tillgång”

Publicerad:
Markus Modigs ska spela i BIK Karlskoga kommande säsong. Foto: PETER HOLGERSSON

BIK Karlskoga förstärker sitt lag med forwarden Markus Modigs, 30 år.

Det handlar om ett avtal på ett år.

Markus Modigs kommer närmast från SHL-klubben Linköping även om han under större delen av säsongen hörde hemma i BIK:s hockeyallsvenska konkurrentlag Modo.

I Modo snittade han nästan en poäng per match, innan Linköping fick upp ögonen för honom och värvade honom under säsongen.

Det blev 32 poäng på 36 matcher i Modo. Poängen fördelades så här: 18 mål och 14 målgivande passningar.

Den Vimmerbyfostrade spelaren hörde hemma i Oskarshamns SHL-lag innan dess. Där var han med om att ta klivet upp i högsta serien.

Klubbchefen Torsten Yngveson säger så här om nyförvärvet på klubbens hemsida:

– Markus är en skicklig spelare som både kan sätta upp sina medspelare och avsluta själv. Han blir en verklig tillgång i vårt powerplay och övriga offensiv.

Själv säger nyförvärvet där:

– Jag vill bara spela hockey och må bra och jag har hört av många att man gör det i BIK Karlskoga. Jag och min sambo är nära vänner med Gustaf Franzén och hans sambo. Vi känner varandra sedan tiden i Oskarshamn och umgås en del privat. ”Frasse” har berättat en del om klubben och pratar mycket varmt om Karlskoga. Dessutom är ju Karlskoga ett topplag varje år och jag vill gärna hänga med på det tåget och vara med och bidra med det jag kan.

Modigs blir det tredje nyförvärvet för BIK till nästa säsong.

Truppbygget

Kontrakt till och med säsongen 2022–2023: Markus Modigs (ny från Linköping) Albin Eriksson (ny från Ässät, Finland), Ludwig Persson (lån från Frölunda), David Lilja, Marcus Hellgren Smed, Arvid Aronsson, William Pethrus, Sebastian Collberg, Gustaf Franzén, Juliuz Persson och Åke Stakkestad.

Kontrakt till och med säsongen 2023–2024: Kalle Jellvert, Wilhelm Westlund, Lars Volden, Henrik ”Kingen” Larsson och Alexander Leandersson.

Klara förluster: Aleksi Rekonen (Plzen, Tjeckien), Henrik Björklund, Sebastian Fakt, Viktor Lennartsson (Tingsryd), Albert Lyckåsen, Janne Tavi, Marc-Olivier Roy, Joel Kiirikki och Emil Öhrwall.

Utgående kontrakt: Philip Eriksén, Johan Larsson, David Lindquist och Edwin Lindström.

Huuvdtränaren Karl Helmersson har kontrakt även över nästa säsong (2022–2023).

Assisterande tränaren Johan Schoultz har kontrakt över nästnästa säsong (2023–2024).

BIK Karlskoga värvar tidigare FBK-spelare: ”Bra storlek”BIK lånar löfte från Frölunda: ”En av Sveriges mest lovande i ålderskullen”

Artikeltaggar

BIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyKarlskogaMarkus ModigsNobelhallenTorsten Yngveson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare