Guide: Här är punkterna att spana in inför finalrond 4

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det har varit grinigt och stökigt mellan Färjestad och Luleå. Ikväll drabbar lagen samman igen när fjärde ronden i finalserien ska avgöras.
Foto: Pär Bäckström/TT
Ett avgörande kryper närmare.
Ska Luleå koppla ett järngrepp eller ska Färjestad kvittera SM-finalen i ishockey?
Här är några punkter att hålla koll på inför kvällens match i Karlstad.

Virtanen är tillbaka

Hur tänker Färjestads tränare Tomas Mitell och Luleås motsvarighet Thomas Berglund? Mitell bekräftade under onsdagen att Jesse Virtanen är tillbaka i spel efter att ha missat tisdagens match av personliga skäl. Virtanen lär gå in i samma backpar som Adam Ginning.

I Luleå kan Pontus Andreasson och Joonas Rask, som båda missade tisdagens tredje finalmatch, vara tillbaka. Thomas Berglund var dock fåordig om spelarnas status under onsdagen, men Rask syntes till i ishallen i samband med lagets gemensamma träning.

Andreasson har varit framgångsrik i slutspelet i en kedja tillsammans med Linus Omark och Juhani Tyrväinen. Men i Andreassons frånvaro gjorde Einar Emanuelsson stor succé med två mål, bland annat det avgörande, och en assist.

Färjestads inledningar

Svaga starter har satt käppar i hjulen för Färjestad. Hemma mot Luleå kunde man resa sig, men så var inte fallet i Luleå i tisdags. Då gjorde det att man till slut förlorade matchen efter förlängning.

– Min lina kan inte vara en ledande lina och vara minus tre, då har vi satt laget i en dålig situation och det blir en brant uppförsbacke, sade Färjestads Victor Ejdsell som spelar tillsammans med Linus Johansson och Daniel Viksten.

Hemmastarka FBK

Inte en enda förlust på hemmaplan under hela slutspelet. Färjestad är urstarkt i Löfbergs arena och hoppas givetvis fortsätta på det spåret.

Kvällens hemmamatch är den viktigaste på hela säsongen. Förlust skulle innebära 1–3 i matcher och ger Luleå en chans att avgöra hemma på lördag, och det skulle inte blir någon enkel uppgift för värmlänningarna.

Troliga laguppställningar

Färjestad:

Målvakt: Dominik Furch (Dennis Hildeby).

Backpar: Adam Ginning–Jesse Virtanen, Theodor Lennström–Joel Nyström, Albert Johansson–Mattias Göransson (Anton Berglund).

Kedjor: Marcus Nilsson–Martin Johansson–Michael Lindqvist, Joakim Nygård–Gustav Rydahl–Per Åslund, Victor Ejdsell–Linus Johansson–Daniel Viksten, Patrik Lundh–Jacob de la Rose–Pontus Widerström (Oscar Lawner).

Tränare: Tomas Mitell.

Luleå:

Målvakt: Joel Lassinantti (Jesper Wallstedt).

Backpar: Sami Lepistö–Erik Gustafsson, Julius Honka–Oscar Engsund, Pontus Själin–Filip Pyrochta (Jonathan Andersson).

Kedjor: Pontus Andreasson–Juhani Tyrväinen–Linus Omark, Brendan Shinnimin–Jack Connolly–Isac Brännström, Joonas Rask–Linus Fröberg–Konstantin Komarek, Einar Emanuelsson–Jonas Berglund–Carl Mattsson (Olli Nikupeteri).

Tränare: Thomas Berglund.

När, var, hur?

Var: Löfbergs arena, Karlstad.

När: Torsdag 5 maj, 19.30.

Hur kan man följa matchen? NWT-sportens Superlive rapporterar live från matchen. Finalrond 4 sänds på C More/TV12 och på P4 Radiosporten.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.