Hoppa till huvudinnehållet

Brev till ledarsidan: SD har inte petat någon

Publicerad:
Som relativt nytt parti är vi i en annan situation än de flesta andra partier. Därför är det av yttersta vikt att utveckla och höja kompetensnivån, skriver Runar Filper.
Som relativt nytt parti är vi i en annan situation än de flesta andra partier. Därför är det av yttersta vikt att utveckla och höja kompetensnivån, skriver Runar Filper. Foto: Lisa Olaison

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Ledarskribenter och journalister är ängsliga över att SD:s lista innehåller nya och tunga namn som lockar nya väljargrupper, skriver Runar Filper.

Svar till ledarstick (NWT 7/4).

Att vara politisk ledare på högre nivå kräver tydligt ledarskap. Den som inte lett en politisk grupp eller organisation har inte vetskap om vad som krävs. Medlemmarna i vårt parti har stadgar och kommunikationsplan att förhålla sig till. Tydlighet är en viktig del av ett ledarskap.

Ingen i regionfullmäktigegruppen är petad. Vi värdesätter kontinuitet tillsammans med förnyelse. SD växer vid varje val. Som relativt nytt parti är vi i en annan situation än de flesta andra partier. Därför är det av yttersta vikt att utveckla och höja kompetensnivån. Kostymen blir större för varje val.

Ledarskribenter och journalister är ängsliga över att SD:s lista innehåller nya och tunga namn som lockar nya väljargrupper. Därav den smutskastning och mobbing som utförs mot enskilda företrädare.

Mikael Strandman har erfarenhet av regionalt partiarbete. I riksdagen har han arbetat med frågor av konstitutionell och förvaltningsrättslig betydelse. Han besitter en bred kunskapsbas med förmåga att utbilda andra politiker. Han arbetade som riksombudsman under fyra år innan han blev riksdagsman.

För oss i SD står det väldigt klart vart Robin Lennartsson leder partiet i Karlstad, som både ordförande och etta på residensstadens valsedel. Han är idag anställd som tjänsteman på SD:s partikansli i Stockholm.

Runar Filper (SD)

Distriktsordförande, Värmlands län

NWT svarar: Ingenting i det Runar Filper anför får oss att ändra uppfattningen om att han styr SD i Värmland med järnhand och petar och byter ut folk med jämna mellanrum. Fast självklart så klär han det i andra ord om att höja kompetensen, som händelsevis nu kommer utanför Värmland.

NWT:s politiska redaktion

Artikeltaggar

Karlstads kommunKommunfullmäktigeLedareRegion VärmlandRegionfullmäktigeRunar FilperSverigedemokraterna