Nöjesfabriken släppte in min 17-åriga dotter – sedan ringde polisen

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”17-åriga tjejer tar sig in utan problem och en del av dem lyckas till och med bli redigt berusade”, skriver insändarskribenten.
Foto: Anders Hanson
I lördags var min dotter på Nöjesfabriken. Inget ovanligt med det kanske ni tycker, men, hon är 17 år! 17 år!

Ingen tog legitimation i dörren och hon behövde inte betala inträde. Hennes vän, 17 år, passerade också obemärkt in och även en del andra.

Nöjesfabriken har 21 år på lördagar. Tjejerna är 17 år!

Min dotter har självklart ett ansvar i det här och även jag. Jag såg på telefonen var hon var, funderade på om gps:n visade fel, kollade en stund senare, samma sak. Ringde, inget svar. Ljudet är oftast avstängt, men hon ringer alltid tillbaka inom kort.

En stund senare ringer polisen. Anledningen till att de blivit påkomna var för att en ung tjej blivit alldeles för full och kunde knappt gå.

Var i hela helvetet är ansvaret från Nöjesfabriken? 17-åriga tjejer tar sig in utan problem och en del av dem lyckas till och med bli redigt berusade.

Anna-Carin

***

SVAR DIREKT: Vi är mycket bedrövade och oroade

Vi på Nöjesfabriken är mycket bedrövade över denna händelse och samtidigt oroade.

Nöjesfabriken har den senaste tiden fått lägga mycket tid på dels falska id, dels smitningar in i vår innergård, det vill säga baksidan av Nöjesfabriken där man hoppat in via järnvägen, vilket i sig är mycket farligt, det har vi ju inget belägg för i detta fall utan kan enbart referera till den mänskliga faktorn att dessa unga lyckats, på något sätt, smita in trots att vi kontrollerar legitimation på alla som önskar besöka oss dessa kvällar.

Vi har haft möte om denna händelse under onsdag den 4 maj och tagit nya steg för att ännu säkrare kunna kontrollera id med fler personal i entrén samt fler som kan bevaka vår baksida/ innergård.

Vi vill naturligtvis helst komma i kontakt med berörda så att detta kan redas ut men det enda vi idag kan göra är att besvara denna insändare och verkligen hoppas att detta inte upprepas.

Peter Eriksson

Ägare

Malin Lundberg

Platschef

Ingemar Uddh

Vaktchef

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.