JO kritiserar Arvika kommun – tjänstemän använde privata mailadresser i tjänst

Publicerad:
JO kritiserar Arvika kommun då tjänstemän använt sina privata mailadresser i arbetet. Foto: Jessica Gow

Justitieombudsmannen riktar kritik mot Arvika kommun. Tjänstemän har använt privata e-postadresser i tjänsten och av den anledningen felaktigt hanterat ett utkast till en rapport.

– Kritiken är berättigad och något som vi tar på allvar, säger kommunstyrelsens ordförande, Peter Söderström (S).

Det var efter att P4 Värmland och Arvika Nyheter granskat Arvika kommun som det framkom att den biträdande kommundirektören använt sin privata e-postadress när hon kommunicerade med den externa utredare som utredde kommunens överförmyndarnämnd.

Efter att justitieombudsmannen har tittat närmare på händelsen har man nu fattat ett beslut i frågan. JO riktar kritik mot kommunstyrelsen i Arvika. Detta för ”att utkastet till rapport hanterades i strid med tryckfrihetsförordningen och offentlighets- och sekretesslagen samt för att tjänstemän använt privata e-postadresser i tjänsten.”

– Kritiken är berättigad och något som vi tar på allvar naturligtvis, säger Peter Söderström (S).

Kommunstyrelsens ordförande, Peter Söderström (S) tar kritiken på allvar.
Kommunstyrelsens ordförande, Peter Söderström (S) tar kritiken på allvar. Foto: Tommy Pedersen
”Jag ifrågasätter aldrig JO:s synpunkter.”
Kommunstyrelsens ordförande, Peter Söderström (S)

Justitieombudsmannen menar också i beslutet att ”det som kommit fram i ärendet tyder på utbredda kunskapsbrister inom kommunen i fråga om allmänna handlingar”.

– Jag vet inte vad de baserar detta på. Om det handlar om den gamla planen, om man gått igenom den eller något annat, det framgår inte tydligt i beslutet. Men jag ifrågasätter aldrig JO:s synpunkter.

Efter den här kritiken, vilka åtgärder kommer ni nu att vidta?

– Vi har redan vidtagit åtgärder i frågan om dokumenthanteringsriktlinjer för kommunen. Det gjordes i slutet av 2020 och då var dokumenthanteringsplanen uppe för granskning. Den har ju några år på nacken och har nu reviderats och varit uppe för antagande igen i kommunfullmäktige. De nya riktlinjerna ska förstärka kunskapen i hur man hanterar dokument, för att eliminera att detta sker igen.

Vad har ändrats i planen?

– Det var ganska mycket. Helheten sågs över. Den förstärker hur man hanterar begäran som inkommer om offentliga handlingar. Jag har inte varit så involverad i detaljer kring det här ärendet, men vad jag har förstått handlar det centrala om hur man hanterar arbetsmaterial och hur man ser på det.

Det här kommer inte hända igen då framöver?

– Jag kan ju aldrig garantera någonting över huvud taget, men nu finns det riktlinjer som är väldigt tydliga och jag utgår från att de följs av alla här, säger Peter Söderström (S).

Artikeltaggar

ArvikaArvika kommunJustitieombudsmannenOffentliga handlingarPeter SöderströmPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare