Hoppa till huvudinnehållet

Härlig premiärdag i Åmål för Hultman

Publicerad:
En av Marcus Hultmans vinster kom med Bikila.
En av Marcus Hultmans vinster kom med Bikila. Foto: Björn Martinsson

Åmålstravets säsongspremiär som var en breddsportdag gynnades av fint väder och det var roligt att se så mycket folk på publikplatserna.

Marcus Hultman hade en härlig afton på sin forna hemmabana när han satte dit en dubbel med två egentränade hästar inom V5-spelet.

Först ut i V5-1 var Skimmeln Helacs Theluji som den här gången höll sig till rätt gångart och när Marcus kunde överta ledningen från Ester Leonora efter 500 meter var det mesta av spänningen över. Formstarke Helacs Theluji kunde enkelt länsa undan till seger.

Med Bikila i V5-4 Körde Marcus för ledningen mot favoriten Manolito M.I. som svarade in i det längsta men 400 kvar tog en tapper Bikila över ledningen för att vinna lätt.

V5-omgångens stora skräll stod hemmahästen Pressel för med duktige Niklas Nilsson i sulkyn. Niklas satt lugn i andra ytter för på sista halvvarvet anfalla och koppla segergreppet i god tid före mål och vinna före Svante Hulteby som avslutade bra. Det är Sofie Karlsson med sambo Johan Rahm som sköter träningen.

Benzon en vinnare igen

Niclas Benzon var ”back in buisness” när han tog sin första seger efter sin timeout på nästan ett år från travet. Han spårade V5-2 med Cracker Jack från start till mål efter att ha snott ledningen från I.D.Dig Deeper som sedan utmanade berömvärt hela loppet och var klart bra som tvåa.

V5-finalen gick till One In A Million och Andrè Bood som behändigt fick ledningen varifrån han var omutlig för dagen och kunde vinna lätt. Tränar vinnaren gör Diana L Olsson.

Honey`s Miracle och Shkelzen Koka vann V4-1 efter att resolut tryckt sig till ledningen efter 500 meter och Honey´s Miracle var sedan aldrig i förlustfara.

– En jättefin häst som vann med både tussarna och ”norsken” oryckta sa Shkelzen i vinnarcirkeln.

Eld Riga överlägsen

Eftermiddagens mest överlägsna segrare var Eld Riga och Markus Linryd som fick rycka in som vikarie i sulkyn. Markus och Eld Riga satt och myste i kön medan det krigades om ledningen och när storfavoriten Eldzico galopperade bort sig i ledningen efter halva loppet klev Eld Riga in i matchen och bara lämnade konkurrenterna att köra on silverpengen.

– Inte dumt att vara vikarie bakom en sådan fin häst, sa Markus om Tommy Edström tränade Eld Riga.

I dagsinledningen som var ett juniorchanslopp blev det en säker seger för Julia Nilsson och Looks Magic som är en lillasyster till Whitelighttrotter som Julia vunnit hela fyra lopp med .

– Det här gick ju enligt planerna efter att vi ”bombat” till ledningen och fick bestämma sa Julia efter Looks Magics enkla seger. Vinnaren tränas av Tony Magnusson.

Enkel seger blev det också för radarparet The Bigbangtheory och Stephanie J Werder som trivs förträffligt tillsammans. The Bigbangtheory såg bländande ut när han bara drog iväg med Stephanie till överlägsen seger. De cirka 50 milen hem till Malmö gick nog betydligt lättare efter den fina segern för Stephanie. Det är Jonas Hallstensson tränar och håller nioåringen pigg och glad.

Artikeltaggar

Julia NilssonMarcus HultmanSofie KarlssonTravÅmål

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.