Hoppa till huvudinnehållet

VM-stjärna i rally kör rallycross för Kilsteam

Publicerad:
Ole Christian Veiby kör rallycross för JC Raceteknik.
Ole Christian Veiby kör rallycross för JC Raceteknik. Foto: JC Raceteknik

Ole Christian Veiby har vunnit WRC2 i Svenska rallyt.

Nu satsar den norske stjärnan på RallyX i rallycross med JC Raceteknik från Kil.

JC Raceteknik har tidigare presenterat sin satsning i RallyX, som tidigare hette RallyX Nordic, bestående av Philip Gehrman och Sondre Evjen i supercar, Jimmie Walfridson i supercar lites, Alex Gustafsson i crosscar samt Lukas Andersson och Erik Nilsson i crosscar junior. Nu ansluter en alltså en sjunde förare.

25-årige Ole Christian Veiby har tävlat i rallycross tidigare och ska den här säsongen, med start i Höljes den 14–15 maj, ratta en Audi S1-supercar.

– Det känns väldigt bra att köra rallycross igen. Jag kommer självklart till start för att vara med i toppen, det är det ingen tvivel om. Samtidigt var det många år sedan jag tävlade i rallycross, och det finns många förare med mer erfarenhet än vad jag har. Men det ska bli kul att köra en så snabb bil och lite riktiga race igen, säger Veiby i ett pressmeddelande.

– Vi går in i säsongen med målet att jaga en pallplats i mästerskapet. Under testet vi gjorde i Höljes tidigare satte han snabba tider och presterade bra bakom ratten, så förutsättningarna ser bra ut för en lyckad säsong, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Veiby har bland annat silver i junior-VM, guld och silver i norska mästerskapet och en WRC2-seger i Svenska rallyt.

I rallycross blev han EM-trea 2015, och har velat återvända sedan dess, men det har fram till nu krockat med rallysatsningen. Den här säsongen går det att kombinera.

RallyX består av sju deltävlingar i Sverige, Finland och Lettland.

Artikeltaggar

JC RaceteknikOle Christian VeibyRallycross

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.