Hoppa till huvudinnehållet

Trippel för Björn Goop – Årjängsseger i montéloppet

Publicerad:
Björn Goop hade en fin kväll på Axevalla.
Björn Goop hade en fin kväll på Axevalla. Foto: Christer Stolpen

Björn Goop slog till med en trippel inom tisdagskvällens V5-spel på Axevalla.

Samtliga segergods hämtades från det egna stallet.

Han började med mamma Annika Goops uppfödning Queen som aldrig var nära att förlora sin årsdebut efter att snabbstartat till ledningen.

– Det kändes lätt, hon gick undan på ett bra sätt, i flegmatisk, fin stil. Hon har varit fin hela tiden, men har inte varit mogen utan vi har fått vänta ut henne. Vi gav henne ett antal månader i början av året för att hon skulle bli färdig och nu känns det bra. Det känns som hon har utvecklats och nu hoppas vi att hon tar fler steg, sade Björn Goop.

Första starten för året handlade det även om för Hilda Avenue, men inte heller hon visade någon ringrost. Från andra utvändigt kunde hon spara speeden fram tills slutkurvan varpå hon avgjorde lekande lätt.

Även Goops tredje vinnare var en fyraåring, men då handlade de tom valacken Agassi Broline. Efter att övertagit ledningen efter första kurvan hade han inga problem att bärga karriärens fjärde seger i sjätte försöket.

Landets äldsta?

I montéloppet blev det Årjängsseger då såväl ryttarinnan som tränare är licenserad på den nämnda banan. Det var Maria E Perssons som satt upp på Ulf Högbergs Arevs Indeed som var helt överlägsen i det fem hästar lilla fältet.

– Jag är 49 år nu och bör väl kunna vara den äldsta kvinnan som vunnit montélopp i Sverige i och med detta, funderade Maria E Persson.

Artikeltaggar

AxevallaBjörn GoopTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.