Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Kappan efter vinden

Publicerad:
Byrån avundas inte historikernas uppgift när att förklara Hultqvists roll som vindflöjel i Natofrågan.
Byrån avundas inte historikernas uppgift när att förklara Hultqvists roll som vindflöjel i Natofrågan. Foto: Karl Melander/TT

Detta är en ledarartikel som uttrycker Nya Wermlands-Tidningens politiska linje. NWTs politiska etikett är konservativ.

Kanske borde Sverige göra som Storbritannien och låta ledamöterna gå ut genom olika dörrar för att visa hur de röstat, skriver Byrån.

På Socialdemokraternas kongress i höstas lovade Peter Hultqvist att regeringen inte skulle påbörja en Natoansökan så länge han var försvarsminister. När Hultqvist nu får frågan om han ändå kommer att sitta kvar svarar han att det kommit ett krig emellan.

Dock hör det till saken att hotbilden var mer än tydlig redan i höstas. Och Peter Hultqvist, vid sidan av ÖB, torde vara den person i Sverige som hade bäst kännedom om situationen. Byrån avundas inte historikernas uppgift när att förklara Hultqvists roll som vindflöjel i Natofrågan.

Sjövettlöst

Tidigare i år lovade infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) 697 miljoner kronor till järnvägen och sjöfarten för att för att flytta över godstransporter från vägarna. När regeringen väl lade sin vårbudget fick dock sjöfarten noll kronor. Som kompensation utlovar regeringen en ”ekobonus”, vad nu det är.

Byrån fruktar att Eneroth drabbats av sjöblindhet och kastat pengarna i havet.

Ena handen vet inte vad den gör

Danmark ska skicka 300 brottslingar till fängelser i Kosovo. Det är kul när exporten av kriminella för en gångs skull går från, och inte till, Skandinavien. Moderaterna vill nu enligt partiets rättspolitiske talespersonen Johan Forssell utreda om Sverige kan ta efter Danmark och låta dömda icke-EU medborgare att avtjäna straff i ett annat land.

Samma dag som det utspelet kom röstade dock Moderaterna i riksdagen mot just den möjligheten. Hade M inte röstat mot hade oppositionen kunnat vinna eftersom och Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna var med på tåget, samt att Annie Lööf röstade fel. Ibland överträffar verkligheten dikten.

Lex Baylan

Sverige ska nu genomföra folkräkning. Detta sedan Ibrahim Baylan (S) röstat fel i riksdagskammaren och röstat med oppositionen. Kanske borde Sverige göra som Storbritannien och låta ledamöterna gå ut genom olika dörrar för att visa hur de röstat.

Hursomhelst, stort tack till Ibrahim Baylan för en välbehövlig folkräkning – om den nu blir av.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Annie LööfBefolkningBubbel från ByrånDanmarkFängelseFörsvaretIbrahim BaylanInfrastrukturJärnvägJohan ForssellKosovoKristdemokraternaLiberalernaModeraternaNatoPeter HultqvistSäkerhetspolitikSigneratSjöfartStorbritannienSverigeSverigedemokraternaTomas EnerothVägar