Rydahl efter nacksvingen som fick taket att lyfta: ”Sommarfys”

Publicerad:
Gustav Rydahl var rivig matchen igenom och det hände saker runt FBK-centern mer eller mindre hela tiden. Foto: FREDRIK KARLSSON

Gustav Rydahl var åter i händelsernas centrum när Färjestad och Luleå drabbade samman på måndagskvällen i den andra matchen i finalserien. Han gjorde visserligen inga mål, men bjöd på en nacksving som fick publiken att gå bananas.

Rydahls Färjestad inledde matchen blekt och tafatt och feststämningen i Löfbergs Arena såg ut att bli kortvarig när Luleå öste på i första perioden.

– Vi började inte så bra, men redde ut det och sen trummade vi på och spelade som vi ska, säger Rydahl.

Färjestad tog ledningen genom Theodor Lennström i ett powerplay i den första perioden, och därefter ändrade matchen skepnad. Färjestad tog över allt mer och andra halvan av finaldrabbningen blev en fysisk sådan med gruff och stök efter i stort sett varje avblåsning.

I den andra perioden fick Luleå ett gyllene läge när Gustav Rydahl utvisades fem minuter för charging. Luleå tryckte på, men faktum är att det var Färjestad som var närmare att göra mål. Linus Johansson hade två riktigt bra lägen, till exempel.

Rydahl är inte helt imponerad av domslutet.

– Jag tycker att det är konstigt att det blir fem minuter, jag tycker att han förstärker. Men gjort är gjort. Jag försöker bara gå på pucken. Men det var jävligt bra boxplayspel av ”Della" (de la Rose, red anm), Linus och backarna. Grymt jobb idag. Efter det tycker jag att vi spelar väldigt bra hockey.

”Sommarfys”

Strålkastarljuset och mer eller mindre hela twitter riktade ljuset på Rydahl igen när han rök ihop med Julius Honka. Rydahl sänkte Honka med en nacksving eller ett judokast - ordvalet är fritt men flög, det gjorde Luleåspelaren.

– Ja du, jag fick en crosschecking bakifrån.

Rydahl fick frågan efter matchen om han har kastat omkull någon så förut.

– Sommarfys, flinade Rydahl.

Taket höll på att lyfta när Rydahl svingade sin motståndare, och det kokade i Löfbergs Arena under större delen av matchen.

– Jag har aldrig varit med om ett sånt tryck. Det var liknande när vi gick vidare till final. Det var grymt, publiken gjorde ett jättebra jobb och gav oss mycket energi.

Det blir ingen vila för Färjestad, som redan på tisdagskvällen tar sig an Luleå på nytt. Då i Coop Norrbotten Arena.

– Det är bara att ladda om direkt. Vi ska våga spela som vi gjorde idag, avslutar Rydahl.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrGustav RydahlIshockeyLuleå Hockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare