Skippa dyra konsulter - ta vara på kommunens eldsjälar

Insändare
PUBLICERAD:
”När företag konkurrerar stimuleras de att bli mer effektiva vilket skapar högre kvalité på både varor och tjänster och håller priserna nere”, skriver insändarskribenten.
Foto: Lisa Olaison
Svar till ”Hammaröbo”

Tack "Hammaröbo" för din insändare om Hammarö Beach Club, så mitt i prick!

Flertalet Skoghallsbor, Hammaröbor och utsocknes är rörande överens om att Beachclubben gjort Lillängshamnen så mycket bättre. Att vi fått en levande hamn som många jämställer med västkusten där barn, ungdomar och äldre kan samsas över generationsgränserna kring glass eller ett glas vin och dessutom med konceptet att kunna ta med sin fyrbenta familjemedlem. Snacka om nytänk utan kostnad för konsulter.

Workshoparna riktar sig till eldsjälar står det på Hammarö kommuns hemsida och om inte Klemner/Hagen faller inom den ramen då vet inte jag. Beträffande nytänk, vem skulle fått till en sådan trevlig samlingsplats med så små medel - på sådan liten yta och med det nya konceptet att även vovven är välkommen samt en drive-thru.

Hammarö Beach Club har blivit ett uppsving för både ortsbefolkningen och turister.

Ingen tror väl heller dagens dato att konkurrens skulle vara negativt. Jämför med Kungsgatan i Karlstad där 6-8 restauranger ligger på rad.

Man ser hur även Lillängshamnens fiskrestaurang blomstrat med utbyggnad, större utbud, pianobar och fullbokad bordsbeställning. Det har funnits mer än nog av gäster för båda ställena. När företag konkurrerar stimuleras de att bli mer effektiva vilket skapar högre kvalité på både varor och tjänster och håller priserna nere, alla vinner på detta.

Skippa dyra konsulter och ta tillvara de tillgångar i form av eldsjälar vi redan har och motarbeta för guds skull inte människor som vill någonting i den här kommunen.

Anneli

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.