Hoppa till huvudinnehållet

Rattfyllerist försökte fly från polisen: ”Krockade med två parkerade fordon”

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Under fredagskvällen försökte en patrull stoppa en påverkad förare i centrala Grums.

– Men han valde att köra ifrån, så det blev ett litet efterföljande tills han krockade med två parkerade fordon, säger Susanna Bergsten, förundersökningsledare på krimjouren i Karlstad.

Det var vid 20.20 på fredagen som en polispatrull i Grums fattade misstanke om ett rattfylleri.

– De observerade en förare på Sveagatan och gjorde ett stoppförsök, säger Susanna Bergsten.

Men personbilsföraren ville inte stanna.

Polisen följde efter genom centrala Grums, tills resan fick ett abrupt slut på Grönbergsgatan, i samband med att mannen där kraschade in i två parkerade fordon.

– Han satt sedan kvar på förarplatsen och polisen tillkallade räddningstjänst och ambulans, som förde mannen till centralsjukhuset i Karlstad, säger Susanna Bergsten.

Mannen, som är i 45-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare, ska inte ha fått några allvarliga skador i samband med krocken.

– Gärningsmannen är tidigare dömd för grovt rattfylleri, förklarar Susanna Bergsten.

Mannen, som inte hade något körkort, misstänks nu för grov olovlig körning, samt grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

I samband med händelsen hittade polisen också narkotika i mannens bil, han är därför även misstänkt för narkotikabrott, innehav.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov olovlig körningGrumsNarkotikabrottRattfylleriSusanna BergstenVårdslöshet i trafik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.