Hoppa till huvudinnehållet

Rasmus Asplund har tackat ja till VM-spel

Publicerad:
Rasmus Asplund (i mitten) från Filipstad avslutade nyss sin NHL-säsong med Buffalo Sabres. Nu har han blivit uttagen till Tre Kronors trupp som ska spela i ishockey-VM som avgörs i Finland med start den 13 maj.
Rasmus Asplund (i mitten) från Filipstad avslutade nyss sin NHL-säsong med Buffalo Sabres. Nu har han blivit uttagen till Tre Kronors trupp som ska spela i ishockey-VM som avgörs i Finland med start den 13 maj. Foto: Jeffrey T. Barnes

I fredags avslutades NHL-säsongen för Rasmus Asplund när hans Buffalo Sabres vann mot Chicago Blackhawks med 3-2.

Men hans hockeysäsong är inte över. Viaplay kom med uppgifter om att han hade tackat ja till VM-spel - och det är uppgifter som han själv bekräftar för FT.

Rasmus Asplund har en stark säsong bakom sig i NHL med sitt Buffalo. Genom sitt uppoffrande spel i defensiven, kombinerat med ett kreativt offensivt spel lyfte han många gånger sina lagkamrater på isen.

Och det kan Tre Kronors ledning ha sett eftersom den tog kontakt med honom och frågade om han kunde tänka sig att spela ishockey-VM, en turnering som inleds i Finland den 13 maj.

Rasmus Asplund tvekade inte att tacka ja. Filipstads IF kommer därmed att få en spelare med i VM-truppen som har tagit sina första skridskoskär i Wasahallen.

– Det känns såklart sjukt stort att få representera Sverige i ett VM, det är någonting som man har drömt om att få göra - så det ska bli jätteroligt, säger han till FT.

När han kommer att ansluta till Tre Kronors trupp är i dagsläget inte klart.

Artikeltaggar

BuffaloBuffalo SabresFilipstadFilipstads IFIshockeyIshockey-VMRasmus AsplundTre Kronor

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.