Hoppa till huvudinnehållet

Rop på tränarduons avgång: ”Det är tråkigt naturligtvis”

Publicerad:
Andreas Holmberg framför Jimmy Thelin efter storförlusten.
Andreas Holmberg framför Jimmy Thelin efter storförlusten. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

En grupp supportrar på hemmastå ropade på tränarduons avgång under och efter 0–6-förlusten mot Elfsborg.

– Det är tråkigt, naturligtvis. Allt folk inte tycker att man gör ett bra jobb, säger Andreas Holmberg på presskonferensen.

Degerforslägret betonade vikten av att undvika ett nytt tidigt baklängesmål inför matchen.

Väl på planen dundrade Sveinn Guðjohnsen in 1–0 redan efter fem minuter, ett mål som föranleddes av att Degerfors misslyckades i sitt försök att kreativt spela sig upp i planen.

Simon Olsson gjorde 3–0 efter en kvart och Rasmus Alm fastställde halvtidsresultatet till 4–0 i 31:a.

Ett dittills ofarligt Degerfors skapade några chanser efter paus. Försvarsspelet var dock fortsatt virrigt och Elfsborg effektivt.

Degerfors förlorade till slut med 0–6, vilket är lagets största hemmaförlust genom tiderna i allsvenskan.

1–6 mot Örgryte (1966) och 2–7 mot IFK Göteborg (1996) var lagets största förluster sedan tidigare enligt Svante Bernhard, statistikexpert på Värmlands Fotbollförbund.

– En riktigt, riktigt dålig insats. Så är det ju bara. I och för sig mötte vi ett väldigt bra lag. Det är svårt att peka på taktiska detaljer och saker som vi gjorde fel när vi i stort sett gjorde allt fel, säger tränare Holmberg efter storförlusten.

– Jag förstår att många upplevde det som att vi inte sprang, men det är passivitet som uppstår när man har dåligt självförtroende. Jättetråkigt, men det var som någon sa... Nu kan det ju knappast bli värre.

”Det är tråkigt”

Det skrevs en hel del inlägg om tränarnas avgång på sociala medier efter måndagens 0–2 i Värnamo.

Nu ropade en grupp på 10–15 personer på hemmastå samma sak under och efter storförlusten.

– Det är tråkigt, naturligtvis. Att folk inte tycker att man gör ett bra jobb, men det är ingenting som jag kan lägga någon fokus på. Jag är här än så länge och då kommer jag göra allt i min makt.

Hur jobbar ni härifrån, hur ska ni försöka vända på det här?

– Vi behöver pumpa in energi i truppen på något jäkla vis. Vi har försökt det i veckan också, så klart. Få in energi och sen behöver vi fortsätta. Vara perfekta på träning och kolla om vi kan göra saker annorlunda.

Tror du att ni kan komma att behöva göra saker annorlunda, förändra något i era grundläggande spelprinciper, för att sluta släppa in det där första målet?

– Vi är beredda att göra allt vi behöver göra för att komma på rätt väg igen, men jag tror mer det handlar om självförtroendesaker.

– Vi tänkte ett mycket lägre spel i dag, med fembackslinje. Det var vår plan, att få trygghet i det. Sen gjorde dom mål efter fem minuter och slog hål på det. Vi ruckar ofta på principer, men kommer aldrig spela en typ av fotboll som inte är vi.

Två tidiga byten

Degerfors tvingades, förutom storförlusten, till sitt första byte i 16:e minuten och sitt andra i 32:a.

DIF släppte in 0–3 medan tränarna väntade på att kunna byta ut Anton Kralj och 4–0 medan de väntade på att kunna byta ut Joe Gyau.

– Kralj fick en smäll på hakan, han behövde sy och byta. Joe fick problem med sin baksida. Det är inte optimalt att spela med en man mindre mot Elfsborg.

Nollpoängsjumbon Degerfors ställs nu mot två nykomlingslag härnäst – Sundsvall borta 9 maj följt av Helsingborg hemma 15 maj.

– Det är oerhört viktiga matcher, naturligtvis. Det är såna matcher vi ska ta poäng i.

Nikola Djurdjic är avstängd för andra gången på tre matcher mot Sundsvall.

Anfallaren drog på sig två gula kort i 80:e, det första för gruff med en Elfsborgspelare och det andra för snack.

– Otroligt onödigt, konstaterade Holmberg.

Artikeltaggar

AllsvenskanDegerforsDegerfors IFFotbollStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.