Hoppa till huvudinnehållet

Rackstadmuseet startar sommarsäsongen – med ölprovning och nytt café

Publicerad:
Lisa Johansson tar över Café Elis på Rackstadmuseet den 1 maj.

Rackstadmuseet i Arvika möter våren med ny regi i Café Elis – och en valborgshelg som rymmer både ölprovning och sticklingsbyten.

Lisa Johansson tar över museicaféet Café Elis den 1 maj. Hon har tidigare arbetat på Värmlands museum, Sliperiet och Dömle herrgård och ska nu chefa över ett uppdaterat café.

– Våra besökare har länge efterfrågat vällagad mat. Det är en del av museibesöket och helhetsupplevelsen, säger Anneli Strömberg, museichef på Rackstadmuseet.

Viktig satsning

Hon berättar att museets kök nu är godkänt som restaurangkök, vilket innebär att det blir fler varma rätter på menyn.

Lisa Johansson hoppas att både tillresta besökare och Arvikaborna ska hitta till museicaféet.

Anneli Strömberg är chef för Rackstadmuseet i Arvika, som nu drar igång sommarsäsongen. Från och med 1 maj är det nu öppet tisdag till söndag varje vecka.
Anneli Strömberg är chef för Rackstadmuseet i Arvika, som nu drar igång sommarsäsongen. Från och med 1 maj är det nu öppet tisdag till söndag varje vecka. Foto: Tommy Andersson

– Trendanalyser visar att måltidsturismen tillsammans med utomhusaktiviteter och kulturupplevelser är ett självklart önskemål i valet av destination, fortsätter hon.

Öl och sticklingar

Ett första tillfälle att spana in nyheterna ges i helgen. Under söndagen, den 1 maj, lockar Rackstadmuseet dessutom med ölprovning med Wiksfors bryggeri, försäljning av museets blomsticklingar och plantor samt sång och strängaspel med Oscar Svanström från Musikhögskolan Ingesund.

Sist men inte minst är det sista chansen att se Ylva Carlgrens och Charlotte Walentins utställning Gradience, som har första maj som sista utställningsdag.

Artikeltaggar

ArvikaBesöksnäringFritid och livsstilKonstMat och dryckMuseumÖlRackstadsmuseetTurismVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.