Karlstad Fotboll krossade nykomlingen: ”Vi tog tag i matchen direkt”

Publicerad:
Karlstads Agon Beqiri gjorde två mål och en assist i 5–0-vinsten borta mot Team TG. Arkivbild. Foto: Lisa Olaison

Karlstad hade 2–0 redan efter tolv minuter i vad som blev en 5–0-seger borta mot Team TG.

– Vi tog tag i matchen direkt och fick utdelning direkt, och sedan var det inga konstigheter hela matchen igenom, säger KF:s Agon Beqiri som gjorde två mål och en assist.

Karlstad Fotboll stod på fem poäng på fyra matcher i ettan norra inför dagens bortamatch mot nykomlingen Team TG FF som hade spelat in noll poäng på de fyra första omgångarna. TG hade även minus 13 i målskillnad och mot Karlstad på Umeå Energi arena släppte hemmalaget in ytterligare fem bollar.

Bortalaget KF fick en drömstart med 1–0 i den fjärde minuten. Oskar Alvers passade fram bollen till Agon Beqiri som från nära håll målade bakom TG-målvakten Rasmus Juhani Aspholm. Det var Karlstad för hela slanten i matchstarten och i 12:e minuten kom 2–0. Beqiri stod för ett vackert förarbete och gav öppet mål för Mattias Mitku som enkelt rullade bollen i nät. I halvtid var det bortaledning med 3–0 efter att Beqiri hittat nätmaskorna med ett jätteskott från distans.

Mera Karlstadmål

TG var hyfsat nära en reducering på en hörna direkt i starten på andra halvlek men KF-målvakten Mathias Karlssons nolla stod sig, och det gjorde den matchen ut. I 59:e minuten fixade Oskar Alvers 4–0 till Karlstad efter en liten bjudning från hemmakeepern. Ett par minuter senare kom matchens sista mål, och det var vackert. Karlstadsanfallaren Isaac Boye drog på ett riktigt högklassigt avslut upp i nättaket och fastställde slutresultatet till 5–0.

– Det var en bra match av oss. Vi tog tag i matchen direkt och fick utdelning direkt, och sedan var det inga konstigheter hela matchen igenom, säger KF:s mittfältare Agon Beqiri och fortsätter:

– Det var gött att vi fick in ett tidigt mål, annars vet man inte hur det kan bli när ett motstånd försvarar så djupt ner.

”En bra träff”

Och det var Beqiri som gjorde matchens första mål. Totalt stod han för två fullträffar och en assist – på bara en halvlek.

– Det kändes bra. Det var gött jag fick göra mina två första mål för säsongen. Jag fick en bra träff på 3–0-målet, konstaterar Agon Beqiri och ger sin syn på Karlstads insats totalt sett:

– Det blev lite avslaget i andra halvleken, men som helhet får vi ändå vara nöjda med vår prestation. Att det rinner iväg lite kan påverka prestation lite, men jag tycker ändå att vi får vara nöjda när vi gjorde fem mål och höll nollan.

Segern var Karlstad Fotbolls andra raka och nästa KF-match är söndag 8 maj hemma mot Vasalund.

Oskar Alvers producerade ett mål och två assist när KF tog andra raka segern. Arkivbild.
Oskar Alvers producerade ett mål och två assist när KF tog andra raka segern. Arkivbild. Foto: Lisa Olaison

Artikeltaggar

Agon BeqiriEttan norraFotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare