Hoppa till huvudinnehållet

Nisser backar upp styrelsen i Karlstads energi: ”Duktiga på arbetsmiljö”

Publicerad:
Per-Samuel Nisser har förtroende för hur ledningen för Karlstads energi hanterar arbetsmiljön.
Per-Samuel Nisser har förtroende för hur ledningen för Karlstads energi hanterar arbetsmiljön. Foto: Kasper Norling

Kommunalrådet Per-Samuel Nisser (M) backar upp styrelsen och bolagsledningen efter NWT:s granskning av Karlstads energi.

– Jag har fullt förtroende, sade han under torsdagens kommunfullmäktige.

Björn Molin (V) hade i en interpellation ställt frågor till Per-Samuel Nisser om arbetsmiljön på Karlstads energi, efter NWT:s granskning tidigare i år.

”Vänsterpartiet är djupt oroade av arbetsmiljösituationen”, står det i interpellationen. Björn Molin har förutom granskningen hänvisat till egna kontakter med medarbetare och fackliga företrädare.

Björn Molin (V).
Björn Molin (V). Foto: Skärmdump
Kommunalrådet krävs på svar om arbetsmiljön i bolaget: ”Pågått lång tid”

Fullt förtroende

I kommunfullmäktige under torsdagskvällen svarade kommunalrådet.

– Jag har fullt förtroende för styrelsen och ledningen och hur man hanterar den här typen av frågor, sade Per-Samuel Nisser.

– Med det sagt delar jag inte din bild, Björn. På helheten är Karlstads energi duktiga på arbetsmiljöfrågor. Sen har jag full respekt för att det på individnivå kan bli problem av olika orsaker.

”De har inte hört det här”

Per-Samuel Nisser kallade påståendet om tystnadskultur för ”svepande formuleringar” som han tycker ska undvikas.

I debatten fick han medhåll av Karlstads energis styrelseordförande Monika Bubholz (MP).

– Vi har verkligen funderat på djupet om det är något som är fel eller skaver. Vi har stämt av med skyddsombud och facken, men de har inte hört det här. Då är det svårt att ta det på allvar, sade hon.

Björn Molin var inte nöjd med Monika Bubholz svar.

– Jag har också fullt förtroende för styrelsen, men det är märkligt att du inte har kännedom om det här när du sitter i styrelsen. Jag vet att det lyfts problem och har gjorts så i många år, sade vänsterpartisten.

Larmet inifrån kommunala bolaget: Trakasserier, mobbning och tystnadskulturMats knäcktes av jobbet på Karlstads energi: ”Jag blev persona non grata”

Artikeltaggar

ArbeteKarlstadKarlstads energiPer-Samuel NisserSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.