Misstänkt grov misshandel på gymnasiet – ung man häktad

Publicerad:
En stor del runt Spångbergsgymnasiet spärrades under fredagen av efter en misstänkt misshandel. En person fördes till sjukhus med en skada i benet. Polisen jobbade kvar på platsen efter händelsen. Foto: Filip Kowalski

Under fredagen uppstod ett våldsam situation på Spångbergsgymnasiet.

Två män i övre tonåren hamnade i ett bråk som slutade med att en av dem misshandlade den andre med ett tillhygge.

Gärningspersonen begärdes häktad under söndagen misstänkt för grov misshandel.

Under fredagseftermiddagen blev en person, en man i övre tonåren, misshandlad av en annan man i övre tonåren utanför Spångbergsgymnasiet i Filipstad.

Under polisarbetets gång spärrades ett större område av runt skolan.

– Personen som misstänks ha blivit misshandlad fick en skada i benet. Han fördes till sjukhus i ambulans, men var vid medvetande, säger Christina Hallin som är presstalesperson hos polisregion Bergslagen.

Polisen fick genomföra mycket efterarbete på Spångbergsgymnasiet.
Polisen fick genomföra mycket efterarbete på Spångbergsgymnasiet. Foto: Filip Kowalski

Begärd häktad

Gärningspersonen blev frihetsberövad av polisen misstänkt för grov misshandel.

– När det misstänks ha varit ett tillhygge inblandat blir det alltid ett misstänkt grovt brott, säger Christina Hallin, presstalesperson hos polisregion Bergslagen.

Mannen anhölls senare misstänkt för samma brott och begärdes även häktad under söndagen.

Misshandel på gymnasieskola i Filipstad

Sedan händelsen har skolledningen lagt ner mycket jobb på att informera personalen och eleverna om vad som har hänt. Måndagen började med lektionsfri tid för eleverna eftersom personalen kallades till en avstämning kring händelsen.

– Ja, vi hade avstämningstid för samtlig personal för att den skulle kunna möta eleverna på ett bra sätt. Vi har också lagt ner tid på information eftersom den här händelsen ägde rum sent under fredagen, det kan ha gjort att en del elever inte har haft koll på vad som har hänt på skolan, säger Olof Wermelin som är biträdande rektor på Spångbergsgymnasiet.

Ökat kuratorstöd

En prioriterad åtgärd under måndagen från skolans sida har varit att erbjuda eleverna samtalsstöd.

– Vi har haft ett samtal med Elevhälsan för att kunna få extra kuratorstöd, därför har vi kunnat ha två kuratorer på plats till elevernas förfogande under dagen, säger Olof Wermelin.

Spångbergsgymnasiet har sedan tidigare också inlett ett samarbete med polisen och kommunens säkerhetssamordnare Michael Björklund för att få en långsiktighet i det trygghetsfrämjande arbetet.

– Det arbetet startades innan fredagens händelse. Ett möte mellan skolan, polisen och säkerhetssamordnaren var sedan tidigare planerat att hållas på onsdag, säger Olof Wermelin.

Artikeltaggar

BrottBrott & blåljusChristina HallinFilipstadGrov misshandelSpångbergsgymnasiet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare