Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen anordnar tävling för att minska nedskräpningen

Publicerad:

Karlstads kommun har lanserat en ny tävling, där 15 papperskorgar på Kronoparken har målats gula – för att uppmärksamma och informera om nedskräpning.

– Vi måste alla hjälpas åt att hålla Karlstad rent, säger Nathalie Ekberg, Karlstads representant i det nationella arbetet med skräpplockardagarna i ett pressmeddelande.

Förra våren anordnades en skräpbokstavstävling, med syfte att minska nedskräpningen i kommunen.

Nu har ytterligare ett projekt lanserats. 15 papperskorgar på Kronoparken i Karlstad har stripats gula, och varje papperskorg har i sin tur en bokstav.

Om man hittar alla 15 och sätter ihop bokstäverna bildas en fras, den kan man sedan tävla med och vinna fina priser, det meddelar kommunen i ett pressmeddelande under fredagen.

Det går att delta i tävlingen, både som individ och som grupp.

– Vi vill göra något annorlunda för att folk ska få upp ögonen för hur många papperskorgar det faktiskt finns och samtidigt erbjuda en liten rolig aktivitet, berättar Nathalie Ekberg.

Utöver papperskorgstävlingen pågår även skräpplockardagarna i samarbete med Håll Sverige Rent, där skolor och förskolor plockar skräp i sitt närområde.

På var och en av de 15 papperskorgarna som ingår i kommunens nya tävling, kan man läsa olika budskap om varför det är viktigt att använda papperskorgen, istället för att slänga skräpet på marken.

– Vi vill ge lite uppmuntran till de som redan slänger skräpet rätt och kanske väcka några tankar hos de som slarvar ibland, säger Anna Sundell, miljösamordnare på miljöförvaltningen i pressmeddelandet.

Sista dag att registrera sitt svar inför årets tävling är 31 maj. Man kan läsa mer om satsningen på kommunens hemsida.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads kommunKronoparkenNedskräpningSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.