Kom igen nu, Hammarö!

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Att kommunen hittar på att entreprenören måste ha ett permanent serveringstillstånd på grund av att de kommer tillbaka för andra året i rad är helt enkelt inte sant”, skriver insändarskribenten. På bilden syns Hammarö Beach Club i Lillängshamnen från förra sommaren.
Foto: Privat
Läser i NWT att Hammarö Beach Club kanske inte kan öppna i år igen och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.

Samtidigt som en entreprenör med ett redan färdigt och uppskattat koncept alltså inte vet om de kan fortsätta med sin verksamhet, så lägger kommunen skattemedel på att hålla ett gäng workshops med inhyrda konsulter inom ramen för projektet Destination Härliga Hammarö, där man, håll i hatten nu, ska "utveckla besöksnäringen på ön". Citatet hämtat från kommunens hemsida.

Kommunkontoret på Hammarö är litet, det arbetar inte många personer där, och antalet politiker i ansvarig nämnd är bara en dryg handfull, ändå verkar de olika aktörer som har ansvar för att kommunen utvecklas alltså inte prata med varandra. För hade de gjort det hade ju artikeln inte skrivits.

Det framgår inte av artikeln vad tjänstemännen föreslår nämnden att besluta, men oavsett vad så kan nämnden välja att bevilja ett tillstånd, så ingendera kan gömma sig bakom att lagen förhindrar detta, för det gör den inte. Att kommunen hittar på att entreprenören måste ha ett permanent serveringstillstånd på grund av att de kommer tillbaka för andra året i rad är helt enkelt inte sant. Jag arbetar själv i kommunal förvaltning så jag vet att det inte är så.

Kan man hoppas på att politiken tar sitt förnuft tillfånga?

Hammaröbo

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.