Hoppa till huvudinnehållet

Hus renoverat av Lars Lerin ute till försäljning

Publicerad:
Lars Lerins gamla hus är nu ute till försäljning.
Lars Lerins gamla hus är nu ute till försäljning. Foto: Husfoto

Huset som gått i konstnärligt arv är nu uppe till försäljning. Den värmländska fotografen JH Engström säljer sitt hus i Smedsby som tidigare huserade Lars Lerin och vars närmsta granne är Marc och Karin Broos.

– Det är en fantastisk plats och ett fantastiskt hus. Det är ett unikt läge, det är väl det som är speciellt här, säger JH Engström.

I 12 år har JH Engström bott i huset som ligger i Östra Ämtervik, Sunne kommun, med utsikt över Fryken. Nu säljer han huset.

– Det är livets turer och vändor. Jag vet inte vart jag ska flytta, bara att det här huset ska jag sälja. Jag kommer alltid ha en fot kvar i Värmland.

Hur har det varit att bo i huset efter Lars Lerin, har du fått besök av nyfiken allmänhet?

– Inte alls.

Tror du att det kan locka folk att köpa huset eftersom Lerin har bott där tidigare?

– Nej, man köper väl huset för att man vill vara här inte för att Lars Lerin har bott här.

  • Foto: Husfoto
  • Foto: Husfoto
  • Foto: Husfoto
  • Foto: Husfoto
  • Foto: Husfoto
  • Foto: Husfoto

Stort intresse

Det har varit ett stort intresse för huset, men intresset beror inte på att Lars Lerin tidigare bott där, enligt fastighetsmäklaren Anna-Karin Wallinder på Fastighetsförmedling Sunne.

– Att Lars Lerin bott här tidigare är ingenting som jag har nämnt i annonseringen. Det är först i samband med visningen som det har kommit på tal eftersom Lars Lerin byggt huset. Många säger då ”gud vad roligt”, många känner till honom, säger Anna-Karin Wallinder.

När Lars Lerin flyttade till gården var det mesta av fastigheten förfallet.

– Lars Lerin bestämde sig då för att bara behålla timmerstommen. Väggar, fönster och tak är byggt av Lerin, säger Anna-Karin Wallinder.

Anna-Karin Wallinder har haft några visningar av huset och det finns intresse från ytterligare 20 till 25 personer.

– Några av dessa intressenter är internationella intressenter. Så jag kommer antagligen ha några digitala visningar.

Naturnära, avlägsna lägen som bjuder på stillhet får ofta internationella intressenter, enligt mäklaren.

– Det är en fantastisk fastighet. Lars Lerin har verkligen skapat något väldigt speciellt. Läget är fantastiskt. Jag tycker att intressenterna borde komma hit och se det på plats, först då kan de se hur bra det är och uppleva den härliga atmosfären. Man känner sig hemma här, det är sjukt vackert.

Artikeltaggar

Hus och hemLars LerinÖstra ÄmtervikSmedsbySunne kommunSvensk fastighetsförmedling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.