Hoppa till huvudinnehållet

Hästbajs på barnens crossbana får ledare att se rött: "Hur tänker man?”

Publicerad:
Shelby Micke Löfqvist rasar över hästägare som rider på motorcrossbanans sandplan och sedan inte plockar upp när hästen gör ifrån sig.
Shelby Micke Löfqvist rasar över hästägare som rider på motorcrossbanans sandplan och sedan inte plockar upp när hästen gör ifrån sig. Foto: VärmDal NWT Media

På Flottuvans motorcrossbana har en häst lämnat ett visitkort - en rejäl hög med bajs. Detta har fått Shelby Micke Löfqvist att rasa.

– Riktigt upprörande tycker jag att det är, men det är inte första gången, säger han och berättar att allt var nära att sluta med en polisanmälan.

I helgen, den 30 april till 1 maj, ska ett läger för motorcross-tjejer hållas på Flottuvan i Filipstad.

Under fredagsförmiddagen postade Shelby Micke Löfqvist, som genom MX Queens och Filipstads motocrossklubb är med och arrangerar evenemanget, ett inlägg på Facebooksidan Diskutera Filipstad.

Där rasar han i starka ordalag över högen med hästbajs som lämnats på motorcrossbanan.

”Hur i h**vete tänker man som ryttare när man rider in på en sandplan som tillhör en ideell förening, där man inte ens har tillträde, låter hästen skita en rejäl hög, och låter den ligga kvar?! Här på Flottuvan ska barn och köra på sina små hojar imorgon! Så vem kommer och plockar bort högen? Ryttaren? Hästägaren? Det är ju inte första gången det inträffar!”

”Hänt 15-15 gånger”

När FT når Shelby Micke Löfqvist över telefon säger han:

– Förra året var det inga som helst problem och då vet jag att de var där och red ibland. Och det är ju helt okej när inte vi är där, då spelar det egentligen ingen roll. Året före det tror jag säkert att det var 10-15 gånger som det var hästskit på planen när vi kom och skulle köra.

Han fortsätter:

– Syftet med inläggen var att få ut det. Jag vet inte vem det är och det spelar mindre roll men nu vet alla med häst i alla fall att: ”okej, rid här men plocka upp efter dig i så fall”.

”Är ju ändå intrång”

I inlägget skriver Shelby Micke också att han anmält händelsen till miljöförvaltningen på kommunen och att om hästskiten inte är upplockad under fredagseftermiddagen kommer han göra en polisanmälan.

– Nu var det en som åkte dit och skyfflade bort det, det är inte hon som är den skyldiga men det var hon som tog på sig att å hästsamhällets vägnar lösa problemet. Annars hade jag polisanmält det för det är ju ändå intrång - det är ett inhägnat område. Sen vet jag inte om det stod någon grind öppen men det spelar egentligen inge roll - man får inte gå in i alla fall, lika lite som jag får gå in i deras hagar.

Shelby Micke fortsätter:

– Det var någon som skrev att det ju bara är att sparka ut skiten men det är inte riktigt så - vi har småungar som kör små motorcyklar och det här är ju deras idrottsplats. De kan ju inte köra runt i hästskit, det säger ju sig självt. Det skulle ju stänka upp hästskit på motorcyklarna och kläderna - hade man längtat efter det skulle man ju ha börjat med ridning. Det är ingen som skulle komma på tanken att rida på en fotbollsplan eller uppe på Kalhyttan.

Han hoppas att detta var sista gången som motorklubben fann visitkort efter någon häst på området.

– Gör hästen ifrån sig får man väl åka dit med bilen efteråt och skyffla bort det, svårare än så är det ju inte. Det tycker inte jag i alla fall.

Artikeltaggar

FilipstadFlottuvanHästNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.